John Deere 3130 - Startmotor

Het startrelais van mijn 3130 is naar zijn grootje. Moet dus een nieuwe op. Nu overweeg ik een hele nieuwe startmotor te plaatsen, liefst een die wat harder rondloopt. Mijn 3130 start vrij redelijk maar in de winter gebruik ik hem maar hooguit een keer in de week. De capaciteit van de accu's neemt vanzelfsprekend af met vorst. Ik hoop dat de motor sneller pakt met een sneldraaiende startmotor. Iemand ervaringen met die dingen? En iemand die weet wat ze ongeveer kosten?
Hanjelle

Reacties

steyrlanzboy
@Hanjelle als je hem sneller wil latten pakken dan geef ik je een tip koop een startpiloot spree dat is veel goedkopper dan een nieuwe start motor
gr @steyrlanzboy
deeremeneer
@steyrlanzboy wat een slecht advies.
Hanjelle
Ben ook geen fan van startpiloot. Moror krijgt een geweldige opdonder daarvan. Niet heel gezond en slechts in uitzonderingsgevallen gebruiken.
PatrickZ
@deeremeneer dan start hij wel.... Mischien doet hij dat zelf ook wel. Is nornaal niet nodig bij zon groene
timhofstede
Misschien dat een nieuwe zowiezo al sneller draait, bij de ts115 bij ons was dat ook zo, hij startte vrij zwaar en een nieuwe erop en hij deed het weer perfect!
Ik zou ook maar van die startpilot afblijven
john deere 7810
Als ik jou was had ik er een snel draaiende op gezet. ben je in 1 keer van al het gezeur af.
Hanjelle
Iemand ervaring met zo'n snelle startmotor op een 3130? Ook benieuwd naar de kosten
Snaky Bill
Effe @ Tjert raad plegen dat is een John Deere fan en heeft er zelf een 3130hij woond in friesland en die ken je zeker helpen
Snaky Bill
Het is @ Tjerk sorry dat ik je naam mis spelde
Ritchie
@steyrlanzboy

Zeg dan alsjeblieft niets..
basia
@Snaky Bill

@Tjerk daar zijn er meerdere van ; tjerk-koetje en tjerk-zetor om maar een paar te noemen
GD tuning Garyp
Quote @basia:
; tjerk-koetje
Die @tjerk-koetje kun je beter niks vragen 😃 😃
basia
@GD tuning Garyp

Haha ;hoezo is dat zo.n "toekert"?
GD tuning Garyp
@basia Komt geen zinnig woord uit die jongen 😃 😃
zwiepi
9volts anker in zetten
roy jd3130
@zwiepi heb ik toen ook gedaan bij me oude 3130 scheeld een dot jo .
Wimsumar
Beste Basia:
Quote @basia:
Tjerk daar zijn er meerdere van

Nee, er is maar 1 Tjerk:

tractorfan.nl/user/13623/…
Tjerk
@Wimsumar Precies
Hanjelle
@Tjerk je wordt genoemd omdat je een goed advies zou kunnen geven met betrekking tot de vraag over de startmotor.
1. Heb je ervaring met snellopende startmotoren op de 3130, helpt dat ook echt
2. Waar moet ik qua prijs rekening mee houden
3. Waar kan ik terecht. Ik heb inmiddels Piet Everts gemaild maar als ik voor een 9 volts anker moet gaan moet ik vermoedelijk naar een revisiebedrijf?
4. Ik lees op andere fora dat een reductiestarter wellicht beter is? Zo ja, dan gelden ook daarvoor bovenstaande vragen
3130ls
@Hanjelle inweze zou er ook een soort dieselverwarming op moeten zitten.volgens mij moet je dan de startknop vasthouden net voor het starten zegmaar.ik gebruik het nooit maar het zou erop moeten zitten
Tjerk
@Hanjelle

Om te beginnen moet je de koudstart installatie even controleren die zit in de lucht aanzuigbuis. Als die goed is dan moet hij zonder probleem kunnen starten is dat niet het geval dan moet je de compressie maar even opmeten en de verstuivers laten testen.

Ik heb geen ervaring met snellopende startmotoren en zelf zou ik het niet doen. Ze nemen veel meer stroom dan de gewone startmotor dus hoe komt het met de bedrading en de accu's ? omdat ze snellopend zijn is de overbrenging anders dus past het waarschijnlijk niet eens.

Daarom gewoon een normale startmotor erop doen. Die draaien uit zichzelf al snel genoeg en als dat niet zo is dan zou ik als ik jou was de bedrading maar eens even controleren en de accu's.

Plus je kan piet everts beter even bellen stuur maar even een pb bericht en dan geef ik z'n 06 wel even.
3130ls
@Tjerk die voorverwarming?die gaat toch werken als je de startknop vasthoud net voordat die start ofniet?
Tjerk
@3130ls
Die moet een stukje naar links of een stukje naar rechts dat is niet altijd gelijk maar dat voel je wel. En dan even 15 seconden beethouden langer hoeft niet daarna meteen doordraaien om te starten
Hanjelle
@Tjerk dank! Ik zal de koudstart idd sowieso eens controleren. Ik heb ook het idee dat daar wat diesel lekt ergens. misschien zuigt hij eerst lucht aan en dat help natuurlijk sowieso niet. Hij start over het algemeen wel maar als het erg koud wordt en ik de trekker maar een keer in de week gebruik draait hij wat minder hard rond. Met een beetje pech zijn dan de accu's ook leeg. Snelstarten niet doen dus lees ik wel. Ik heb binnenkort kerstvakantie en zal ook de bedrading eens checken. Kan best zijn dat ook de accu's wel de beste tijd hebben gehad.
john deere 7810
@Hanjelle

ik heb geen ervaring met sneldraaiende startmotoren op een 3130.

maar op het werk zetten we allemaal sneldraaiende op de 6000 serie van john deere, vooral de 00 serie wil slecht aanpakken op de orginele startmotoren. zet je er een sneldraaiende op en het hele probleem is weg. je gloeiinstalatie kan nog zo goed werken. maar als je motor niet snel genoeg rond gaat, helpt dat ook ook allemaal geen zak.
Hanjelle
@john deere 7810
Hoe zit het dan met stroomverbruik zoals Tjerk aangeeft? En zijn de startmotoren inderdaad anders van vorm? Ik heb namelijk maar erg weinig ruimte ivm voorlader aanbouwdelen.
john deere 7810
@Hanjelle

stroomverbruik is nagenoeg gelijk. hij verbruikt wat meer maar hij pakt er veel vlotter door aan.

bij de 6000 serie is het gewoon nagenoeg het zelfde model. nooit problemen mee ondervonden dat het niet paste. ook niet als er een voorlader op zit.

maar of het model bij jou het zelfde zal zijn dat weet ik niet. maar dat lijkt me toch ook een probleem voor je bedrijf waar je naar toe gaat?
atlaspower
@john deere 7810 Hebbben alle DPS motors last van die serie, heb een Renault met DPS motor en kun je met koud weer wel laten staan zonder 2de accu in de buurt,, dus altijd starten met kabels smorgens en dan red ie het de dag door tot de volgende morgen,, inderdaad is een andere startmotor de oplossing,, en het orginele barrel kun je weg gooien ook al is ie nieuw..snap niet zon ervaren motor bouwer zo iets stoms uitvoerd
Hanjelle
@john deere 7810
Okee, dat vlotter aanpakken staat me zeker aan. Ik heb net iets te vaak gefrustreerd de acculader moeten aansluiten voor ik voer kon halen. Bedrijf waar ik naartoe ga is Piet Everts. (Tjerk, dank voor het aanbod ik heb zijn nummer wel). Moet een bezoek aan Piet echter wel even plannen want is al gauw 3 kwartier rijden. Zal Piet eens vragen wat zijn ervaringen zijn. Ben particulier en zal de reparatie zelf uitvoeren, dus of het past is helaas wel mijn probleem....
john deere 7810
@Hanjelle

mischien is het dan handiger om een mechanisatie bedrijf op de hoek van de straat op te zoeken?
Tjerk
@Hanjelle blij dat ik kon helpen.
tjerk-koetje
@basia @GD tuning Garyp bedankt............. 😃
3130ls
@Hanjelle de meeste 3130s zijn niet de braafste starters hoor met koud weer
Hanjelle
Net een nieuw relais op de startmotor gezet. Wilde deze even testen met startkabels op de accu's die ik al aan de lader gezet had. Bij de eerste accu draaide de startmotor nauwelijks rond. Bij de andere als een dolle. Een van de accu's dus stuk. Net een nieuwe besteld. Dat zal zeker helpen. Ik vond m al zo traag starten... dom. Had ik eerst moeten testen natuurlijk
Hanjelle
Nieuwe accu er op en start weer super. Wat een verschil. Paar slagen en slaat aan.
JD3010
Quote @Hanjelle:
Net een nieuwe besteld.
Als er 2 op zitten, is het beter om beide tegelijk te vervangen. Dan gaan ze langer mee.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!