Gestolen machines, onderwerp bij 1vandaag

Zo dadelijk bij 1vandaag:
eenvandaag.nl/binnenland/48185/…

Deel dit topic

Reacties

Patrick 2020
Goede zaak dat er (eindelijk) aandacht voor is. Maar de 'dieven' zijn toch vaak weer een stap voor..
JD6930
Quote @Patrick 2020:
Goede zaak dat er (eindelijk) aandacht voor is

Inderdaad!

Quote @Patrick 2020:
Maar de 'dieven' zijn toch vaak weer een stap voor..

Inderdaad, zo is Track en Trace heel mooi! Maar heb je er niks aan als die verrekte ''dieven'' die Track en Trace opzoeken, er uit halen en bijv. ergens langs een snelweg dumpen. Gevolg: Machine spoorloos!

Nu zijn er in die zaak zover ik weet wel aanhoudingen vericht maar heb er verder niks meer over gehoord, en tis al wel een 3 kwartjaar of langer geleden dat dat laatste bericht erover in de krant is verschenen.

Je kunt het niet goed genoeg meer beveiligen tegenwoordig.

Daar is dat wat ik noemde een goed voorbeeld van, Shoveltje + aanhangen staan normaal in(shovel)/rond(aanhanger) een goed beveiligd pand met zelfs bij de showroom stroomkabels die je liever niet aan wil raken voor het raam. Terrein er omheen is volledig verlicht. 2 mannen doen zich voor alsof ze een klusbedrijf hebben, huren shovel en aanhanger, zoeken track en trace op, halen het eruit en gooien het ergens langs de snelweg uit 't raam: Weg shovel en aanhanger!

Ik denk dat een identieke sleutel of hoe noemen ze het?(een sleutel waarvan er maar 2 van zijn(sleutel/reserve sleutel) en die enkel op die trekker/machine past waar die bij hoort, zoals tegenwoordig bij trekkers steeds meer in opmars is en ook bij auto's etc. altijd is geweest misschien wel een beetje het probleem kan oplossen alleen vinden ze dan vast wel andere dingen om ze toch mee te nemen, alleen een startonderbreker is misschien goed.
teunis
@JD6930

Hang me dr nie an op, maar volgens mij krijg je bericht opt moment dat de track en trace zonder stroom komt.

Althans dat heb k welleens begrepen
JD6930
Quote @teunis:
@JD6930

Hang me dr nie an op, maar volgens mij krijg je bericht opt moment dat de track en trace zonder stroom komt.

Althans dat heb k welleens begrepen

Oke, maar dan is ie er nog uit, dus heb je er verder niks aan, voor de politie dan eens op de plek is waar ie volgens de track en trace als laatste was staat de shovel al int oostblokj of ergens anders.

In Nederland tenminste, weet niet hoe het moet de politie in de buurlanden geregeld is, maar het welbekende ''kopje koffie drinken, autosleutels zoeken, instappen, uitrusteb, motor starten, aanrijden, eerstvolgende tankstation kopje koffie, via een omweg van bijv. den haag naar tilburg naar haren in groningen, en dan uiteindelijk eens op hun gemak een rondje aan de andere kant vant dorp rond rijden en dan als ze eindelijk zeker weten dat ze weg zijn ter plaatse komen'' zal vast wel weer het eerste zijn wat ze zullen doen bij een melding.
Patrick 2020
En ook dat systeem heeft nog wel eens kuren. Bij mij op 't werk hebben ze dat ook op een aantal mobiele kranen. Soms krijgen ze bericht dat de kraan midden in de nacht aan het draaien is terwijl die gewoon op het erf staat..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
1