Boerderij Trekkertest - Jullie mening

Goede avond,

Ik kreeg vandaag de Boerderij op de mat, met daarin 7 trekkers rond 110 pk getest. nou zag ik een aantal verrassende dingen in de test.

Nou is mijn vraag, wat vind Tractorfan van deze test? heeft men gebruikers-ervaring met 1 van deze trekkers? zijn er dingen onwaar in het artikel, of heb jij andere opvattingen bij bepaalde trekkers en/of inrichting van de trekker? laat het hier weten!

Ik hoop op zinnige reacties, die on-topic zijn. mensen die het artikel niet gelezen hebben maar wel een mening klaar hebben staan over bepaalde trekkers, onderbouw het goed alstublieft!

ik ben benieuwd wat jullie hierover te zeggen hebben!

Groeten,
Tjeerd

Deel dit topic

Reacties

mf gek
Vondt het wel een mooie test.. alleen snapte niet helemaal waarom die jd en valtra er in stonden.. omdat de rest meer 'b' merken waren..
Boemrang
Zijn er tegenwoordig nog slechte tractoren, volgens mij niet.
Iedereen heeft zo zijn voorkeur, en dat kan wel eens een discussie opleveren... 😉
JohnDeere5720
Quote @Boemrang:
en dat kan wel eens een discussie opleveren... ;)

En laat ik nou eens de eerste wezen... 😃
maarnee dat zal ik maar niet doen,....... uhum JD
tjnoordhorn
Ik mis wel een paar trekkers! bijv claas mf case new holland IK vind dat deze merken ook mee horen te doen
ljdekker
Wat versta je onder B merken, vraag je dat eerst maar eens af.
albert-fendt
@ljdekker ik denk dat je dan naar verkoopaantallen moet kijken,
larss
@ljdekker "vroeger" zei ik Zetor, belarus enz. Maar Zetor is zeker geen b merk meer naast de budget trekkers van de a merken.
larss
@albert-fendt dat zegt daar niks over, Valtra wordt in Nederland minder verkocht dan jd etc. is t dan een b merk?
jellie
Het ging hier ook niet om of het een a of b merk of wat dan ook werd getest, het ging hier om 7 minder bekende trekkers die dus NIET de verkooplijst aanvoeren in dit segment trekkers. Vandaar dus de keuze. En er zijn inderdaad nog weinig slechte trekkers, maar er is natuurlijk wel degelijk een verschil in kwaliteit en mogelijkheden die de trekkers bieden. Bedenk wel dat de westerse, en vooral de Nederlandse trekkermarkt een zeer veeleisende markt is qua trekkers en wat er mee gedaan wordt.
valmet6400power
@larss

Ookal wordt Valtra minder verkocht, het is zeker niet slechter dan jou trouwe John Deere 😉
larss
@valmet6400power dat bedoel ik ook Patrick, aan verkoopcijfers is dat niet te zien... Uitzonderingen daar gelaten.
valmet6400power
@larss

Ooh ik dacht dat jij weer de typische JD rijder ging uithangen en wou zeggen dat John Deere het beste merk ter wereld is..
Dr Fendt
Wanneer is iets een B-merk?
als de trekker in de hogere prijsklasses zit?
als de trekker in bepaalde eisen uitblinkt?|
als de trekker in het totaalplaatje een goed in elkaar stekend apparaat is?..

EDIT:

Definitie B-merken:
Deze merken zijn goedkoper en minder bekend dan de A-merken. Er wordt ook minder reclame voor gemaakt.

even on topic:
uit de bovenstaande definitie zou blijken dat de John Deere, Valtra en (eventueel)Same de A merken zijn. en McCormick, Belarus, Kubota en Zetor de B merken zouden zijn...

terwijl de gewogen eindscore (dus het totaalplaatje)
McCormick, Zetor en Kubota niks onderdoen voor de John Deere, Valtra en Same.

ik vind het argument: er is te weinig naar A merken gekeken/vergeleken een loos argument omdat deze trekkers goed met elkaar te vergelijken zijn...
is John Deere nou een B merk?
Dr Fendt
Oh en mensen, als er nou bijvoorbeeld een concurrerend A-merk had meegedaan in de test, had ik interesse gehad in de tekort kooming van dat A-merk ten opzichte van de B merken.
Waarom kan een B-merk het wel en/of beter dan het A-merk? En waarom is het B-merk (in de meeste gevallen) goedkoper dan dat A merk? kijk er eens met een ander oog naar. In plaats van DAT merk is mijn merk, en daarom is mijn merk het beste.
MOOI-WARK
@Dr Fendt

Ik vind Kubota zeker geen B-merk meer!
weurding
Zag vandaag nog een nieuw a merk voor 31000 exc. btw, 75 pk met 4wd en hydr voor en achteruitschakeling, koop je weinig b merk voor
selten
In de test staat dat dit niet de meest verkopende tractors zijn en daarom zijn gekozen. Daarom zijn dit 'B-merken'. officieel staat er ook nergens dat dit B-merken zijn.
weurding
Merk: Claas
Type: Axos 310 CL
Bouwjaar: 2013
Motoruren: 11
Motorvermogen: 75 Pk
Maximale snelheid: 40 Km/uur
Banden voor: 480/65 R24
Banden achter: 520/70 R34
Land: Duitsland
Prijs: 31.000 EUR
Btw: Excl. 19%
Optionele extra's:
Vier-wielaandrijving
Cabine
Airco
Overige:
mit Revershift-Wendeschaltung, mit Zapfwelle, mit Radio, mit 2x DW Steuergeräte, mit Niedrigkabine, mit 40 Km/h, mit Arbeitsscheinwerfer, mit autom. Anhängekupplung, mit schwenkb. Kotflügel.
In
eddyscania
Ik vind dat de kubota goed bezig is met de grote modellen en de Belarus goed bezig is op de markt..............zijn er dan nog slechte trekkers??????.................wat is slecht??
newholland6640
Quote @valmet6400power:
beste merk ter wereld is..

Das frod al :lol:
erik9831
Wat slecht is ... Ik heb op agribex bij de kleine tractoren merken gezien waar ik nog nooit van gehoord heb en nooit meer zal horen. De kwaliteit daarvan was/is wel merkbaar.

Er zijn hier zelfs dealers die bekende merken verkopen en nu al op hun website hebben staan dat ze dit of dat bepaald merk uit China niet willen overnemen. Zegt ook al genoeg denk ik dan.

Maar Dit topic gaat eigenlijk compleet over iets anders. Hij wil graag een discussie voeren over wat in het magazine staat. Ik heb het magazine niet gelezen. Maar ik zie niet veel discussie terug over het artikel in het magazine.
jo845xl
Ik heb zelf een kubota 2230 het . Deze heeft ook het BI-Speed turn. Werkt echt wel mooi.
gypCaseXL
Ik zie deze test als volgt: een test van 7 betaalbare, eenvoudige, simpel te bedienen boeren trekkers. zonder teveel poespas. gewoon een goeie trekker waarmee je al het werk rond de boerderij kunt doen.
want wat moet je als eenvoudige boer met een fendt, case ih, new holland of john deere met GPS, alles computer gestuurd met 101 functies? zolang je een trekker hebt waar je mee kunt voeren, maaien, schudden, wiersen, bemesten en andere klussen verrichten is het voldoende. daar heb je al die duur betaalde techniek in de luxe fendt, case ih, john deere en claas echt niet voornodig!

de 7 geteste trekkers zijn naar mijn mening ideale trekkers voor een boer, vooral melkveehouder. ze kosten een stuk minder als de luxe types en je doet er hetzelfde mee. de enige wat ik persoonlijk niks vind is de belarus, die loopt qua techniek 30 jaar achter. de andere 6 vind ik stuk voor stuk een goede keus om te kopen, de verschillen zijn slechts details.
persoonlijk vindt ik wel dat de Mc cormick de beste prijs kwaliteit verhouding heeft. maar daar komt ook weer om de hoek dat ik een cormick fan ben.
eicher4048driver
Wat is een slechte trekker?:
dit is een trekker, die vaak kapot gaat (door gewone werkzaamheden :D) mankementen heeft, minder sterk is dan dat wordt voorschreven.
En je hebt beter ontwikkelde merken dan ander maar elke trekkerfabrikant heeft wel al eens een 'slechte' trekker in productie gehad.
ljdekker
Wat is betaalbaar, vond die 90.000 euro voor die VALTRA nog wel een flink bedrag. Maarrr dan heb je ook de beste uit de test.
Albert same
Ik vond persoonlijk de same virtus een mooie trekker maar dat is natuurlijk ook omdat wijzelf same hebben en ze ons erg goed bevallen. ik heb het gelezen bij een ander en de overige trekker merken niet heel goed bekeken maar de valtra zag er ook erg mooi uit. en wat is een slechte trekker?? de een zegt jd de ander case en weer een ander same ik zelf vind dat je dingen uit ervaring moet zeggen en niet om de naam , kleur of wat een ander zegt.
walker1
Quote @Dr Fendt:
vind het argument: er is te weinig naar A merken gekeken/vergeleken een loos argument omdat deze trekkers goed met elkaar te vergelijken zijn...
is John Deere nou een B merk?

De John Deere zat ter vergelijking in de test, de test ging ook niet zo zeer over B merken, maar meer de merken die wat minder verkocht worden. In Plaats van de JD als vergelijking hadden ze ook een NH, MF, DF kunnen nemen.
Ik heb de test nog niet helemaal gelezen, maar de geteste trekkers doen niet onder voor de goed verkopende merken zoals JD.
Wimsumar
Beste Dr. Fendt (e.a.): Ik vind de Belarus ' wel lachuhhhh' 😃

Met een M.W.M (!)-motor ( Met Bosch commonrail) toch maar liefst een verbruik realiseren van 375 g/kWh!

"Belarus-boeren" worden geliefd bij brandstofdieven: Om zo'n trekker te rijden moet je wel grote voorraden diesel hebben. 😉
Dr Fendt
@Wimsumar

er staat toch echt dat de belarus een MMW motor heeft..

is MWM MMW geworden dan? of zijn dat compleet andere motoren? of Boerderij heeft hun artikel niet grondig genoeg gecontroleerd 😛

Edit:
Minsk Motor Works.

dat is niet hetzelfde als M W M:
Motoren werke mannheim
walker1
Of staat er ergens een letter verkeerd?
Wimsumar
Beste Dr.Fendt:
Quote @Dr Fendt:
MMW

Verhip, je hebt gelijk ik heb er te snel overheen gelezen. 😞
Desondanks, het brandstofverbruik spreekt boekdelen. 😄
Dr Fendt
@Wimsumar

Verbruik bij max. vermogen in g/kWh kwam bij belarus 268.1 uit...

wat voor de grootst geteste motor (in L) niet een rare uitslag is, vergeleken met de rest!
Dr Fendt
Of beschik jij over andere gegevens?
Wimsumar
Beste Dr. Fendt:
Quote @Dr Fendt:
andere gegevens?

Het onderschrift van de Boerderijfotoreportage:

"Het gemiddelde verbruik is 269,5 g/kWh. Het maximum verbruik varieert in de testgroep tussen 375 g/kWh (Belarus) en 254 g/kWh (McCormick)".
Dr Fendt
@Wimsumar
je hebt gelijk, dat staat inderdaad onder een foto.

wat me opvalt aan de test is dat die McCormick een verdomd mooi trekkerje is!
hobbyboer
Quote @Wimsumar:
Het maximum verbruik varieert in de testgroep tussen 375 g/kWh (Belarus) en 254 g/kWh (McCormick)".

Ik zie dat getal nu ook staan ja. Ik vind het wel een raar (en onbelangrijk?) kengetal, er staat ook helemaal niet bij bij welk toerental en welke belasting dit verbruik gerealiseerd wordt. De andere 2 ( het verbruik bij max koppel en verbruik bij max vermogen) kan ik al iets meer mee. Dan is de Kubota duidelijk de dorstigste en zit de Belarus dichter bij de andere testkandidaten.
Wimsumar
Beste Hobbyboer:
Quote @hobbyboer:
Ik vind het wel een raar (en onbelangrijk?) kengetal

(Ik heb de papieren Boerderijversie niet!).
Maximum verbruik is meestal bij volgas.
Ik heb trouwens ernstig vermoeden dat de 375 gr/kw van de Belarus een schrijffout is en 275 moet zijn.
hobbyboer
@Wimsumar
Ja, dat kan ook idd.
Ik had verwacht dat er dan iets van: Verbruik bij max toerental zou staan.
Ik zat puur aan max verbruik te denken, maar nu ik nog wat langer denk realiseer ik mij dat dat verbruik nog vele malen hoger ligt, ook bij de andere trekker trouwens.
jehan
Goeie test heel goeie test ..zijn verassende uitslagen
Valtra-Fordpower
Hertje valt zwaar tegen hoor ik al....
Valtrapowerr
Idd wel apart dat ze Valtra en JD erbij zetten... zijn verder allemaal merken die toch oneerbiedig gezegd 'B' merk zijn (ik zeg niet dat ze slecht zijn!)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
41
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
61