Illustratie van:

John Deere 2040 - problemen elektricitieit

Beste,

Ik heb over 't laatst 2 zwaailichten en een radio geïnstalleerd. Maar het probleem zit het bij de toevoer van de elektriciteit. Hij krijgt precies niet genoeg elektriciteit om deze samen te laten werken. Hoe komt dit? Ook al zitten er 2 accu's in.
mvg Cédric

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Heb je de juiste dikte van stroomdraad genomen, dit kan al een een groot probleem opleveren...
Valtra-Fordpower
Zo laten, dan brand volgende week de cabine uit.... De bekabeling is te dun en dient apart af gezekerd te worden.
de cedric
@Valtra-Fordpower is al apart gezekerd, mijn zwaailichten komen rechtstreeks van de accu maar de radio niet kan dit dan het probleem zijn? , zou ik mijn radio dan ook beter rechtstreeks aan mijn accu moeten aansluiten?
Valtra-Fordpower
Wat doet de radio dan als de zwaailampen aan staan? Veel ruisen?
de cedric
@Valtra-Fordpower neen, geen enkele ruis , altijd zo uitvallen en terug aanspringen
erik9831
@de cedric Het probleem is niet de radio zelf ... ?

Als je een zender hebt opgeslagen, moet je dan iedere keer die zender opnieuw instellen ? dus met andere woorden, verliest hij zijn geheugen als hij uit en aanspringt. (behalve als het nog een radio is die op gloeilampen werkt en houten draaiknoppen)

Als dit niet het geval is, dan denk ik eerder dat het de radio zelf is.
Snaky Bill
@Tjerk effe vragen die woond in Friesland en is een john deere specialist weet alles over deze type tractoren
Wimsumar
Beste De Cedric: Vermoedelijk maakt de cabine onvoldoende massaverbinding met de trekker zelf voor een goedfunctionerende stroomkring.
de cedric
@Wimsumar massaverbinding?
erik9831
Eigenlijk zijn er een hoop vragen die totaal niet beantwoord zijn om het op te kunnen lossen of om wild giswerk uit te sluiten.

Wanneer valt hij uit ... wanneer je rijd, ook tijdens het gewoon contact aan te hebben zonder draaiende motor. Heb je de stroomtoevoer zelf al nagekeken, blijkbaar wel, want je zegt dat het aan de stroomtoevoer ligt, maar dan ook blijkbaar weer niet want het volgende dat je schrijft is hij krijgt precies niet genoeg elektriciteit.

Als je zwaailichten niet op het circuit van de radio staat en vica versa ... Dan hebben je zwaailichten er compleet niks mee te maken.

Je hebt ook geen geruis, enkel maar uitvallen, is dit wanneer je de zwaailichten hebt opstaan, of is het altijd ...

Ook dat je zegt 'massaverbinding ?' duid niet echt op een goed teken.

Ik kan nu grof overkomen hé, maar ik heb echt problemen met mensen die een probleem hebben en totaal niet het probleem volledig omschrijven wat ze zelf al gedaan hebben.

We komen de garage binnen en we zeggen ... ik heb het gevoel dat men auto niet meer trekt, je draait jezelf om en je stapt de garage buiten. Zulke vragen krijg je overal als je ergens binnenkomt met een probleem. Als je een snelle oplossing wilt, moet je gedetailleerd zijn.
de cedric
@erik9831 de radio valt uit altijd, ook als de zwaailichten niet branden , de radio werkt goed als ik veel gas geef
de cedric
@erik9831 Dus wilt dat zeggen als de alternator hard draait.
erik9831
Een alternator gaat van 11.8 Volt bijvoorbeeld bij extra gas geven maar een maximum geven van 14 volt. Zou mij compleet verwonderen dat die paar extra volt een wereld van verschil gaan geven.

Kan dan effectief ook inderdaad een slechte massa zijn. Want het kan zijn dat de alternator er niks mee te maken heeft, maar doordat de motor minder trillingen maakt bij gas geven, je cabine inderdaad een betere massa krijgt doordat hij minder trilt. De kabel van de radio naar de massa moet je dan eens heel goed nakijken. De zwarte draad normaal gezien. Deze kan geplet zijn, bijna gebroken, los zitten ...

Wat je ook kan doen, is de min (zwart) draad even doorverbinden met een draadje naar het chassis (wel zien dat het tot op het metaal is (of naar de min van de batterij). Als de radio dan blijft spelen, dan weet je dat op de draad die er zit een probleem is.
de cedric
@erik9831 de massa van de radio en zwaailichten zitten nu al op het chassis.
de cedric
@erik9831 maar voor de zwaailichten heb ik een nieuwe draad + getrokken rechtstreeks van de accu. maar van de radio niet die kabel lag er al, zou ik voor de radio dan ook best gewoon een nieuwe trekken?
markhoumes
Hoe maak je een profiel foto aan jongens??
erik9831
@markhoumes dit lukt bij nieuwe mensen momenteel niet ...
erik9831
@de cedric Ja, dat kan je ook proberen, maar een radio zit met verschillende draden ook.

Constante plus, is een rode draad en een gele draad, die dient voor de plus na contact. Kan zijn dat dit op trekkers anders werkt, ben ik nu niet 100% zeker van.
de cedric
@erik9831 welke kleur was voor het geheugen van je radio weet je dat? , wist alle kleuren maar ben ze nu kwijt
erik9831
Dat kan zijn dat je hiervoor de kleur van rood en geel moet omwisselen. Er zijn merken die deze aansluiting al eens durven om te wisselen.

Dit is te zien op deze afbeelding.

img18.imageshack.us/img18/6144/…
de cedric
@erik9831 maar voor het het geheugen aan te sluiten mag je deze toch bij je + draad bevestigen?
erik9831
Ja, dat is de constante plus. Als je die aansluit op je plus na contact, dan zal iedere keer het geheugen gewist worden.
de cedric
@erik9831 ja dat is nu het geval
Tom VB
Quote @erik9831:
Ook dat je zegt 'massaverbinding ?' duid niet echt op een goed teken.

Hulde. Maar wel verwachten dat het probleem zo ff van achter het beeldscherm opgelost wordt.
Wimsumar
Beste Erik9831:
Quote @erik9831:
Ik kan nu grof overkomen hè

Dat valt nog wel mee, maar houdt er A.U.B. wel rekening mee dat topicvraagsteller nog vrij jeugdig is waardoor weinig ervaren in probleemontdekken/-omschrijven.
stefaanp
Welke cabine staat er op?
de cedric
@deeremeneer jah dat is hem 😄
de cedric
@deeremeneer jah dat is hem 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!