Illustratie van:

PZ CM 135 - maaitrommel vervangen

Bij mijn pz 135 zijn de maaitrommels versleten echter hoe krijg ik deze los?
De glijschotels heb ik er zonder problemen vanaf gekregen.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Gaituuth: De trommels zitten met 4 bouten vast (aan onderzijde. Vervolgens kunnen ze nog erg vastgeklemd zitten op de naaf.

P.S.: Trommels versleten? Wat mankeert er aan?
gaituuth
Thx Winsumar, de 4 bouten had ik ook losgedraaid en de meshouder ook verwijderd. Een van de trommels heeft een grote scheur net naast of precies bij het gat waar je meslichter inzet.
Wimsumar
Beste Gaituuth:
Quote @gaituuth:
grote scheur

Die scheur zit op een plek welke goed te lassen is (zonder te demonteren).
Als je al een andere trommel er bij hebt kun je redelijk goed zien waar de oude nog op de naaf klemt.
looman
@wimsumar heeft u nog een tip hoe de trommel eraf te krijgen als ie zo vastgeklemd zit ? Zojuist geprobeerd met een koker en 2 draadstangen door de meslichter gaatjes. Kwam met moeite ca 1cm, maar daarna kwam ie niet verder.
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
met moeite ca 1cm

Als de trommel kapot mag 'flex' 'm dan maar open.
Anders stukje bij beetje proberen met halen en terugdrukken.
looman
Deze trommels klemmen op een ring die halverwege in de trommel tegen de as aan zit. Een truuc is om een gat te boren in de afdekkappen boven de trommel. Dan daar doorheen met een stuk as de ring lostikken.
Spiekerjozef1
De koker met draadeinden zoals hier boven op spanning draaien en daarna een klap op de trommel geven werkte bij mij. Goed opletten dat je op de trommel slaat en niet op de naaf.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ CM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
8