Mc-Cormick D 439 - plaats vd accu

Hallo,

Als ik mijn accu van de trekker wil halen, zal ik de brandstoftank er ook af moeten halen. Nou heb ik verhalen gehoord over de accu op een andere plek zetten, is dit handig? Of zijn er andere tips? Ik heb op dit moment de tank er nog af namelijk.

Alvast bedankt!

Jasper Otte
J Otte

Reacties

mike_v
Ben je van plan vaak de batterij eruit te halen dan? Om ze gewoon af en toe op te laden kan je er toch ook aan zonder ze uit de trekker te halen?
Op de plaats waar het gereedschapskistje zit kan je ze wel hangen normaal gezien.
Anders denk ik dat je weinig plaats hebt op zulke trekkertjes.
IHC-power
Dat is idd zeer vervelend gemaakt. Wat er vele doen is een stukje plaat van het dashboard afslijpen, gewoon langsheen het lint dat door het dashboard gevlochten zit. Dat is normaalgezien net genoeg om de accu eruit te halen. En door langs het lint te blijven aan de voorkant zie je daar niks van als de kap erop zit. 😄
J Otte
Ja, dat klopt. Ik ben hem nog aan het opknappen, maar had van iemand anders gehoord dat hij het helemaal zat was met de accu omdat die achter de brandstoftank zat. Dus vandaar dat ik even informeer wat handig is. Er is inderdaad weinig plaats verder.
HarmBoer
Met de goede maat accu moet het lukken je kunt proberen de brandstoftank los te schroeven en iets te draaien zodat hij er aan een kant uit kan.De brandstoftank er af halen om de accu eruit te halen heb ik nog nooit van gehoord.
J Otte
@IHC-power Is ook wel een goed idee inderdaad!
maikwolsink
Kun jij je dashboard zo loshalen?
dat werkt bij mij wel effe losschroeven iets oplichten en hoppa.
of anders de brandstoftank 5 cm naar voren
IHC-power
@HarmBoer de tank losdraaien is normaalgesproken toch nodig bij 436 en 439. En de tank aan een kant losdraaien kan je doen (zo doen wij het), maar dan moet je ook telkens de tank terug goed richten zodat ie mooi uitkomt met de vuldop vd brandstoftank. Hier halen we die accu's er bijna nooit uit om die reden. En bij sommige werd mijn oplossing van hierboven toegepast. En dat werkt eigenlijk perfect. 😄
IHC-power
@maikwolsink gaat beide niet. Dashboard loshalen gaat niet ivm stuurhuis en gasstangetjes tank naar boren gaat niet. Dan zit je tegen het luchtfilter en de cilinderkop . 😄
J Otte
Bedankt voor de reacties in ieder geval! Ik ga kijken wat de beste oplossing is.
Wimsumar
Beste J Otte: Zet er een OPTIMA Redtop accu op. Met een beetje geluk heb je de eerstkomende 15 jaar geen omkijken meer naar deze (onderhoudsvrije) accu. 😄
J Otte
@Wimsumar Zijn inderdaad goed accu's. Ze zijn er eventueel ook af te halen doordat ze kleiner zijn. Er staat alleen een vrij nieuwe accu op, die er bij de aankoop al bij zat.
Wimsumar
Beste J Otte:
Quote @J Otte:
Er staat alleen een vrij nieuwe accu op

Geeft niks. Dan vervang je deze over 3 à 4 jaar voor een OPTIMA. 😉
b450
Ik heb het al een paar keer gered met alleen de tank los halen en iwts verschijven. Ik heb nu ook een optima redtop gemonteerd.... ideal!
fiatteam
Of als je nog kleiner wilt met hogere prestaties dan de Optima. Northstar accu, 70ah heb je genoeg aan. (dingen zijn niet goedkoop, en er is een leuk filmpje van beschikbaar op youtube waar ze de accu doorschieten en vervolgens een v8 mee starten zonder enig probleem)
brauheist
Ik deed altijd dashboard loshalen onderin dan kun je um bovein richting de stoel trekken
caseih212
@J Otte

Zorgen dat er een nieuwe accu opkomt en zorgen dat de dynamo/spanningsregelaar zonder problemen werkt en de accu oplaadt. Dan hoeft de accu er de eerste 5 jaar ook niet af en houdt je alles netjes origineel 😉
Wimsumar
Beste Fiatteam:
Quote @fiatteam:
accu doorschieten

Huhhhh, doorschieten?
Ooohw, 'gewoon' doorschieten. 😉

ErDee
Haha wie zegt dat ie niet gewoon op zijn eigen accu start
Wimsumar
Beste Erdee:
Quote @ErDee:
haha

Inderdaad, niet een erg geloofwaardig expiriment zoiets met een accu te doen ( een lood/zuur accu schiet je trouwens wel 100% dood op zo'n manier. Met een gelaccu is het theoretisch wel mogelijk omdat het zuur er door de beschadiging niet uitlekt).
Een gelijkwaardig filmpje met een Optima-accu maakt het iets bonter: de kapotgeschoten accu (normaal 17 kilo) wordt "tussen duim en wijsvinger" opgetild. (Op 1 minuut in filmpje).

ErDee
@Wimsumar hij hanteert hem wel erg makkelijk voor een 15kg blok
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!