Fendt 304 LS - koppeling blijft hangen

Hallo, de oude Same heb ik onlangs vervangen door een Fendt 304ls, bwjr 96 en staat op 5000 u. Bij "werken" met de koppeling, bvb bij het aanpikken van machines op de hef, blijft het koppelingspedaal soms halfweg steken en moet ik het met de voet omhoog trekken. Vanavond bleef de trekker rijden toen in de koppeling induwde (gevaarlijk !) Volgens mij is de koppelingspom p stuk, dit is het onderdeel aan de onderkant naast de trap. Is dit een moeilijke klus om te vervangen ? Ik zie daar 4 of 5 leidingen op zitten. Gewoon loskoppelen en terug aansluiten + systeem ontluchten ? Iemand ervaring mee ? Mvg Pascal
Pasame

Reacties

Boemrang
Wat ik mij wel eens afvraag, jullie kopen een andere tractor, dan neem ik aan dat jullie ook naar de geschiedenis, technische staat, de onderhoud vragen...
Natuurlijk rijden jullie ook proef en als je technisch bent voer je allerlei testen uit, dan krijg je al een goede indruk over de tractor...
Of heb je hem gewoon via internet, of op afstand via de telefoon gekocht en dan maar afwachten wat het is, of was hij zeer goed koop!!!!
Soms denk ik wel eens, hoe is het allemaal mogelijk.....
marco steyr
Bij een 305ls heb ik dat ook gehad, dat de koppeling onderin blijft hangen elke keer dat je hem intrapte. toen was idd de hoofdcilinder bij het koppelingspedaal lek, hebben ze toen bij het lmb een nieuwe ingezet.

als je een beetje handig bent zou je dit zelf kunnen doen. de cilinder is evt te reviseren door er nieuwe rubbers in te doen.
Pasame
@Boemrang
Zoals ik zei, bij gewoon rijden niks aan de hand (ook niet tijdens de testrit) Enkel bij "werken" met de koppeling komt het soms voor (1 x op de 10). Ik heb ondertussen contact genomen met de verkoper-handelaar en dit zal zonder twijfel hersteld worden.
Boemrang
@Pasame
Dat is mooi en het probleem is dan ook meteen opgelost....
valmet 605
@Pasame zitten er geen veertjes oid tussen?
Let op dat dit alleen een probleem met de bediening van het "droge"koppelings deel te maken kan hebben.
arnoud
Cilinder reviseren of vervangen. Wij hadden zelfde met 307ls
fendt308-driver
Er zijn 2 cilinders deKoppel gever en koppelnemer (ofzo iets) eentje was stuk bij ons. Toen bijde vervangen en het probleem was over
Wimsumar
Beste Pasame: "Koppelingsbedieningsproblemen" bij (mijn) Fendt uiten zich meestal in lekkage bij de cylindertjes (zowel bij 'de gever' als de 'nemer') zichtbaar aan de lekkende koppeling-/remvloeistof. Het halverwege blijven hangen van het pedaal zou kunnen wijzen op een erg stroeve werking van de cylindertjes misschien veroorzaakt door vermenging van verkeerde koppelings-/remvloeistof in het voorraadreservoir of domweg door verouderde/vervuilde vloeistof in het rem-/koppelingsoliesysteem. ( Oogt de inhoud van het reservoir, voor de rempedalen onder de motorkap, vuil van binnen? ).
Is de trekker gekocht bij een andere dan een Fendt dealer? (Dan zou de vergissing aannemelijk zijn).

N.B.: Goed dat de verkoper inmiddels zijn verantwoording heeft genomen het te herstellen.
ArnoFendt
@Pasame

Gebeurt het ook als het koppelingspedaal lang bedient. Dus koppeling bedient met de trekker in de versnelling, dat de trekker dan na enige tijd toch wil gaan rijden.
Dan is waarschijnlijk de hoofdkoppelingscilinder inwendig lek, waardoor er olie terug lekt naar het reservoir en de koppeling dus langzaam aangrijpt (als je dan het pedaal los laat, blijft hij ook hangen en kun je hem met je voet weer optillen om hem weer bruikbaar te maken).
De hoofdkoppelingscilinder zit achter het pedaal, bereikbaar onder de motorkap.
Fast Eddy
Heb ik ook gehad. Even de boel eraf halen en laten reviseren. Als je het zelf gaat doen moet je als je nieuwe remvloeistof bijvuld dat vanaf de koppelings cilinder doen via het ontluchtingsnippeltje. Anders krijg je hem bijna niet ontlucht.
Jasperfendt
Koppelings chilinder ja hebben wij ook twee keer bij onze 309 gehad
Fendttrisixfan
Kan het ook zijn dat je bovenvermeld probleem hebt, dat de het pompje aan het pedaal (inwendig lekt) maar dat je nergens olie ziet lekken rond het pedaal of dergelijke?
john deerefan
Bij welke dealer heb je die fendt gekocht?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 304 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!