Aanbouwwerktuig, zitmaaier

Is er iemand die mij kan instrueren hoe in een hef op m'n zitmaaier moet bouwen, en of je met een 1 schaar ploegje kan trekken, door een 12 pk's zitmaaier (MTD)

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste MarkHoumes: Nee, ploegen met een zitmaaier kan beslist niet. De aandrijving naar de wielen is niet gebouwd voor zwaar trekwerk.
markhoumes
O, en eggen??
brauheist
Wat is dat tegenwoordig tog met die zitmaaiers...
Case5130
@brauheist waarschijnlijk een goedkoop alternatief voor een kubota of iets dergelijks
Wimsumar
Beste MarkHoumes:
Quote @markhoumes:
eggen

Ook daarvan van moet je niet te veel verwachten. Met 1 aangedreven wiel heeft een zitmaaier al "de handen vol" om zichzelf in losse grond voort te bewegen. Een eg daarbij nog meesleuren is echt te veel gevraagd.
jmos
@Wimsumar
meeste zijn twee wiel aangedreven, maar de meeste welliswaar ook zonder differentieelslot dus heb je er voor trekwerk nog weinig aan
Boemrang
Ik zou zeggen, neem een paard, daar kun je ook mee ploegen en eggen....
Is nog mooi werk ook....
reinder-mf
Ik heb nog wel een MTD staan in Fendt kleuren met een hef en verschillende werktuigen. Je mag wel even contact opnemen.
erik9831
Voila, probleem opgelost.

Het volgende zal zijn, hoe kan ik van mijn bosmaaier een zitmaaier maken.

[url]2dehands.be/landbouw-tuinbouw/akkerbouw/…]
john deere 4755
@Wimsumar waarom ou ploegen nie gaan. wij hebben dr zelf ook 2 met hef en daar hebbe we ook een ploeg en cultivators achter en dat gaat wel goed.
jonhdeertje
Kan wel
metaalman
@john deere 4755 haha goed. moet je de v snaar wel olderbastend strak spannen haha. en andere banden heb je ook wel nodig
john deere 4755
@metaalman helemaal nie je hoeft niks strakker te spannen. en andere banden hoeft niet persee als het maar niet te nat is (met ploegen moet je wel ander banden hebbe) maar ik heb voor het ploegen ook andere banden
john deere 4755
@metaalman je moet ook niet alte vaste grond hebben want dan gaat het ook wat minder
Wimsumar
Beste John Deere 4755:
Quote @john deere 4755:
gaat wel goed.

Maak/plaats dan snel even een paar foto's van jullie 12 pk MTD met de hef en de ploeg. Dan kan MarkHoumes de kunst afkijken hoe het zit.
john deere 4755
@Wimsumar k zal morgen even een paar foto's maken en plaatsen (dat kan nu niet omdat het donker is)
markhoumes
Oke, mooi , bedankt
mike_v
Quote @Case5130:
... goedkoop alternatief ...

In aankoop misschien, maar de kosten (voornamelijk brandstofverbruik) om hem te laten lopen worden vaak niet bekeken. Als dat wel gedaan zou worden, werden voor zitmaaiertjes ingeruild tegen een gelijkwaardige Kubota of andere minitrekker.
albert-fendt
Je kan wel ploegen met 12 pk maar dan heb je een mechanische aandrijving dmv tantwielen en assen, en niet via een v snaar
en ik zou andere banden er onder zetten
heimans
Haha droom maar verder, wordt niks. Net als wat Wim zegt, het is er niet voor gebouwd. Volgens mij zijn de steekasjes iets van 20mm en het aslichaam is bijna altijd van aluminium. Het is in verhouding asbakkenspul, die zitmaaiers, kan niks hebben.
En bovendien, als je wel eens lang en nat gras gemaaid hebt, weet je gewoon dat zwaar trekwerk met zo'n ding nooit wat wordt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
13