Illustratie van:

New Holland 1900 - technische specificaties

Wat voor motor ligt in zo'n maiskneuzer en hoeveel pk doet deze?
Ik zou eentje willen aanschaffe, maar wil eerst de sterke en zwakke punten weten en wat meer info over transmissie motor en dergelijke

op google is er niets over te vinden
mvg

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Zit een daf motor in. heeft 206kw is 275pk
kunnen enorme hoeveelheden gras verwerken maar zou hem absoluut niet willen in de mais omdat er geen korrelkneuzer inzit maar alleen een beukerplaat
danny_ford
Ze zijn met Daf en Caterpillar motor geleverd. De Caterpillar heeft standaard 280pk, de Daf waarschijnlijk wat meer(Daf ligt in de nieuwere 1900). De 1900 met DAF motor hebben een iets andere motorkap en vaak een zwarte grille, terwijl degene met de Caterpillar een rode grille hebben, zoals die van ons ook heeft.
danny_ford
@Fendt926Driver
De Daf heeft dus iets minder pk als de Cat
Fendt926Driver
Voor 8750 euro heb je er een met graspickup en 6 rijer maisbek.

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
jehan
Das geen geld ..maar tblijft wel new holland he
hakkert6
@Fendt926Driver
Waarom geen beukerplaat?
Mits deze goed afgesteld is levert deze gewoon een goed product.
Fendt926Driver
Quote @hakkert6:
Waarom geen beukerplaat?
mijn persoonlijke ervaring is dat lang niet alle korrels beurt krijgen om kapot gemaakt te worden. hebben niet voor niets in onze claas een beukerplaat met korrelkneuzer die op 2mm doorgang is afgesteld.
als hij nu nog kan kiezen wat hij wil kan ik het hem toch aangeven en moet hij zelf zien wat hij er mee doet.
ford 9600
Ik heb wel de orginelen folder van de 1905 en de 2205.
Misschien heb je daar iets aan.
ford5000
Quote @hakkert6:
Mits deze goed afgesteld is levert deze gewoon een goed product

Mijn ervaring is dat dat alleen lukt als je de haksellengte erg kort houdt, anders mist ie toch echt wel de nodige korrels. In het gras vind je absoluut geen betere hakselaar dan die ouwe NH's. Daar kan zelfs menig moderne hakselaar een voorbeeld aan nemen!
ford5000
Quote @Fendt926Driver:
mijn persoonlijke ervaring is dat lang niet alle korrels beurt krijgen om kapot gemaakt te worden.

Die ervaring deel ik volledig met je Huub.
hakkert6
Dit jaar bij een New holland 2305 met beukerplaat geen korrels gezien die niet geraakt zijn.
De korrelkneuzers bij deze modellen geven juist een minder goed resultaat.
ronald73
Ik heb gehoord dat er heel wat engelse maten schroeven en lagers in die machines zit verwerkt. Dat is altijd even ietsje lastiger met onderhoud tenzij je veel van die engelse maten schroefjes, moertjes e.d. op voorraad heb liggen.
DaanHaar
De 1900 met cat motor verbruikt aanzienlijk meer brandstof als die met daf motor. Daarnaast is het hakselen van mais met goede haksel kwaliteit prima te doen. Als het vaste mes netjes afgesteld staat en de messen scherp zijn heb je een grote mate van geraakte korrels. Voordeel van goed vast mes en scherpe messen is meer capaciteit en minder brandstof verbruik. Top machines, we hebben er meerdere gehad!
hakkert6
@ronald73
De sperry new holland zijn in amerika gebouwde machines, die kunnen wel eens afwijkende bouten en lagers hebben.

Cat motoren staan wel bekend dorstig te zijn, niet alleen in hakselaars.
jeet
Ik sluit me aan bij het verhaal van daanhaar wij hebben ook een 1900 gehad met daf moter prima machine als je het vaste mes maar goed afstel en de messen een x vaker slijp is er niks aan de hand en die afwijkende bouten en lagers val wel mee
casekoen
Ik ben van de week naar een 1900 gaan kijken met de 1160 daf motor, deze was zonder hakseltoebehoren, maar met een opgebouwde fronthef en aftakas van zuidberg. Maar ik had een beetje bang voor de hydrostaat?. De speling op de rijhendele en dergelijke valt die goed bij te regelen zodat deze snel reageerd?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 1900 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
22