Versnellingen fendt 306 ls

Al mij 5versnelligen enachterwaarst werken in haas stand schakel ik over naar schilpad stand dan werkt men 4en 5 versnelling niet wat kan de oorzaak zijn?

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
4 en 5 (en een eventuele 6) zijn wegversnellingen, die zijn dan geblokeerd
106288
Versnelling 4 en 5 bestaan niet in shildpad, dus dit is heel normaal haha
tomspekkie
Dit klopt in de schilpad (lage giering) werken alleen de 1,2,3. de weg versnellingen werken dan niet.
Wimsumar
Beste KarelFendt: Wat jij de 4 en 5 versnelling noemt wordt bij Fendt aangeduid als de 25 en 30 kilometerversnelling ( dan gaat de trekker volgas 25 of 30 km/uur). In de toerenteller is dit ook in de snelheidsaanduiding te zien.
karelfendt
DOM MISCHIEN MAAR IK BEN EEN HOBBY MAN EN WAS ER VAN OVERTUIGT DAT IK EVENVEEL VERSNELLINGEN HAD IN HAAS EN SCHIL PAD
Wimsumar
Beste karelFendt:
Quote @karelfendt:
DOM

Nee verstandig (om hier je vraag te stellen).

P.S.: Rechtsonder het stuur zit de schakelhendel van de tussenbak. D.w.z., hiermee is in de achteruit, de eerste , tweede en derde versnelling (dus niet in de 4 en 5 c.q. 25 en 30) een tussensnelheid te schakelen. Er zijn versies met een 2 traps tussenbak (de oudste generatie 300 serie Fendt) en het is mogelijk dat er een 3 traps tussenbak op zit. Laatste is te herkennen aan het rode knopje op het handvat van deze hendel.
ArnoFendt
@karelfendt

Onderaan op de pagina in de link staat een schakelschema van de eerste generatie Fendt 300 serie.
En zoals @Wimsumar al vermelde hebben latere series een extra keuze mogelijkheid gekregen bij de tussenstappen, dus i.p.v. L-S kwam er toen een L-M-S.

konedata.net/Traktorit/fendt305a.htm/
karelfendt
BEDANKT VOOR JULLIE UITLEG BEN WEER IETS SLIMMER GEWORDEN ALS HOBBY MAN VAN NIET BOERE AFKOMST
MaxxuM4ever
@karelfendt
linksonder op je toetsenbord zit een knop "capslock". Na het aanmaken van je topic heb je hier waarschijnlijk per ongeluk op gedrukt, als je dit nog een keer doet worden de letters die je typt weer van normale grootte ipv SCHREEUWERIGE hoofdletters.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3