Illustratie van:

Deutz D50 - contactslot doorgebrand

Hallo, Ik heb het contactslot van mijn net aangeschafte deutz moeten vervangen. Nu had ik alles goed aangesloten. Verlichting werkte en hij kon via gloeistarter de startmotor rondgooien. Nu was ik dus klaar om de tractor te starten en begon te gloeien. Maar nu is mijn contactslot doorgebrand bij de kabelschoentjes van de voeding en doorvoer naar de gloeistarter. Weet iemand wat dit kan zijn. Denk nu dat het oude contactslot ook zo op zn einde is gekomen.

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Te dunne kabeltjes gebruikt ? Sluiting in de gloei stroomkring ? Die gloeierij vraagt een boel stroom vergis je niet.
dalton
@Tom VB de voedingskabel en voor de gloeistroomkring waren een pink dik. Dus zeker dik genoeg
koen-hanomag
Contsctslot te lichy of gloeispieraal te zwaar
polle
Maak gebruik van een relais deze zal de hoge stroom van het contact slot overnemen 😉
ErDee
Normaal moet dit gewoon allemaal via het contactslot kunnen. Wanneer begint hij te roken, bij het starten of het gloeien?
dalton
@ErDee bij het gloeien. Dan wordt of de voedingskabel of de doorvoer kabel vanaf contact naar gloeistart Heet en begint te roken. Contactslot is origineel. Gloeistart is origineel. en kabels zijn dik genoeg.
KubotaB6001
Is die gloeistart-schakelaar nog wel goed? Bij mijn D5505 was die roestig van vroeger vaak buiten te staan, en hij heeft het bij mij ook maar even uitgehouden voor hij volledig doorbrandde. Waarschijnlijk zal dit wel niet het probleem zijn, het enige wat ik dan nog kan bedenken is dat er ergens kortsluiting gemaakt wordt tussen de gloeistart-schakelaar en de gloeiers zelf, want deze kring is bij mijn weten niet gezekerd.
dalton
@KubotaB6001 Het is echt raar. Want als ik de kap er half af heb hangen doet hij het wel zonder roken. Maar als hij er dan op zit niet. Terwijl hij nergens contact maakt met ijzer of sluiting. Maar mijn gloei controle oog wordt ook niet oranje. Zou het daaraan kunnen liggen
KubotaB6001
Ben je heel zeker dat de rechtse schroef waarmee je het dashboard vastzet nergens contact maakt met een contactpunt/kabelschoen van de gloeistart-schakelaar? Dat was bij de mijne dus wel het geval toen ik hem vernieuwd had, zorgde ook voor wat vuurwerk...
Het zou ook kunnen dat je de foute gloeiers hebt, je had er namelijk op 0,9V en 12V, maar dan had je vroeger natuurlijk ook al wel problemen gehad.
KubotaB6001
@dalton Mijn gloeicontrole-oog wordt pas rood na een dikke minuut gloeien, maar bij deze temperaturen ben ik na 20 seconden al aan het rijden.
dalton
@KubotaB6001 ik zal nog eens wat beter kijken. alvast bedankt.
dalton
@KubotaB6001 verkeerde gloeiers lijkt me inderdaad niet het geval. want gloeiers lijken er al heel lang in te zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D50 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!