International 585 - Aanhangwagenremventiel

Ik zou graag een aanhangwagenremventiel op een case 585XL bouwen. Waar moet ik rekening mee houden en wat gaat een en ander kosten?
Flowercow

Reacties

valmet6400power
Dat achteraf opbouwen heel veel kost en als jij amper op de weg rijdt het eigenlijk weggegooid geld is..
Fendt926Driver
Meende dat een ventiel rond de 750 euro kost excl opbouwen.
weet niet of trekker ls heeft of zoiets dan heb je weer een ander soort ventiel nodig.
ook kijken wat voorgeschiedenis is als je 2e handse koopt. een fendt heeft dot4 en case ih dot 3 als remvloeistof moet allemaal met rubbers inwendig wel goed zijn.
Ronijn
Ik heb ook wel eens gezien dat de aanhanger gewoon op een ventiel van de trekker aangesloten werd. En als je wilde remmen moest je iets druk geven. Maar geen idee of dat fatsoenljk werkt.
diggingpete
Hoi Ronijn,

Ik weet van vroeger, zo'n 20 jaar geleden, op een 644 dat dit heel moeilijk te doseren valt. Het is enigszins afhankelijk van de toepassing, maar op een veewagen bijvoorbeeld werkt het absoluut niet. Als noodrem of om aan wet te voldoen wel.
mf 6150
Onze kieper (Miedema HST 85 BJ 1984) heeft beremming via olieventiel van de trekker.
trean
Misschien remmen met normaalventiel en dan een smoring erop.
rickrenault
Als je het remventiel gewoon op het enkelwerkend ventiel zet kan ook maar dan moet je heel voorzichtig druk geven anders sta je zo stil
Valtra-Fordpower
Universele bij Kramp kost ongeveer 340 euro. Ik heb op de Zetor eentje van een oude Furg laten slopen voor 100 euro en die er op gezet.
Flowercow
Aansluiten op een hydraulisch ventiel wil ik niet. Ik heb wisselende chauffeurs op deze trekker en ik wil de veiligheid vergroten en geen schijnveiligheid.
340 euro is veel geld. Gebruikt lijkt mij aantrekkelijker. Ik ben ooit bij een international sloper in de NOP geweest maar weet zijn naam en adres niet meer. Kan iemand mij helpen?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 585 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!