Geraas

Pas een dexta gekocht de distributie raast zo ,wat zou de oorzaak kunnen zijn

Deel dit topic

Reacties

EA_MF
Is dat niet gewoon de koelvin die je hoort?
Wimsumar
Beste EA MF e.a.:
Quote @EA_MF:
koelvin

Of versleten lagers in de dynamo?

@ Bosmoat: Test eens zonder V-snaar om beide onderdelen uit te sluiten.
martijn1998
Bij mijn dexta kwam dat door de kap op de radiateur die rond de koelvin zit. die kap zat niet goed vast en maakte lawaai door het trillen.
erik9831
Probeer inderdaad gewoon uit te zoeken van wat je het 'geraas' krijgt ... Er zijn zoveel dingen die dit kunnen veroorzaken.

Tijdens rijden, stationair, in een bepaalde versnelling, komt het van de motor, zijn het de wielen ...
bosmoat
Bij stilstand is het goed hoorbaar,bij volgas overheerst het het motorgeluid ,de dynamo is het niet, is trouwens wisselstroom het komt echt uit de voorkant van de trekker. rijd goed trekt goed , het geluid is na3 maanden gebruik niet meer geworden trouwes bouwjaar is 1958 dus 1 van de eersten mvg bosmoat
lutje-ford
Ik denk de waterpomp of dynamo is
Als het de waterpomp is dan zijn de lagers versleten en als je daar te lang mee door blijft rijden heb je kans dat de distributiedeksel waar de waterpomp op gemonteerd zit door slijt en dan krijg je koelvloeistof in de olie.
Maar als jij de v-snaar er af haalt en je geeft de waterpomp met de hand een slinger dan kun je wel horen of de lagers zijn versleten.
Voor meer informatie zie [url]www.lutje-ford.nl[/url]
Wimsumar
Beste Bosmoat: Is het dezelfde Dexta als waar onderstaande topic over gaat?

tractorfan.nl/topic/51837/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0