Hydraulische afsluiter

Hallo allemaal,

Ik heb een hydraulische afsluiter aan een tank gemonteerd. De afsluiter moet open gaan als de vloeistof(water) in de tank onder een druk staat van 2 bar. De afsluiter moet weer dicht gaan wanneer de druk 1 bar is. Hoe kan ik dit het beste maken? En is dit te maken?

Groet

Deel dit topic

Reacties

casejxu
Beter om een klep achterop te maken zoals een klep op een vacuum pomp.. waar een veer in zit. deze word dan vanzelf open gedrukt en gaat zelf weer dicht
MartijnT7070AC
Oke bedankt.
Fendt926Driver
Kunt ook een overdruk ventiel monteren op de vacuum pomp die bij 2 bar de druk naar buiten pompt in plaats van in de tank en bij iets onder de 2 bar gaat klep weer dicht. werd veel gebruikt bij vacuum pompen op tanks waar een bemester achter was gebouwd.
kun je dus handmatig de afsluiter open doen (met hydrauliek ventiel) en druk blijft rond de 2 bar
Wimsumar
Beste MartijnT7070AC: Tank? Hydraulische afsluiter? 2bar? 1 bar?

Wat voor moois ben je aan het maken?
erik9831
Inderdaad iets met een veer ... Lijkt mij het meest handige te zijn.

Er zijn ook elektronische besturingen mogelijk maar je zegt dat het moet werken via hydraulische bediening, dus zal ik daar niet over uitwijken 😄
MartijnT7070AC
Iedereen bedankt voor de tips. Een overdrukventiel heb ik inderdaad ook al naar zitten kijken.

Zo'n overdrukventiel is dat niet gevoelig voor dikkere vloeistof zoals dikke mest? Want ook dat zal er door moeten kunnen.

Hier ben ik dus bang voor en daarom heb ik gekozen voor een afsluiter.
Wimsumar: Als het geheel klaar is en in werking zal ik er een foto van maken en vertellen waarvoor het dient.
Wimsumar
Beste MartijnT7070AC
Quote @MartijnT7070AC:
Als het geheel klaar is

Wees voorzichtig met je expiriment. Je kunt niet iedere tank zo maar op 2 bar druk zetten!
EA_MF
@MartijnT7070AC als je m onder druk zet dan heb je dus een vacuüm pomp, daar kun je gewoon een overdrukventiel op zetten.
als de mest zo dik is dat ie dan door de overdruk gaat word het tijd om het te mixen en dr een paar tanken vol water in te pompen
atlaspower
@MartijnT7070AC overdruk klep is altijd wijs om er op te maken 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5