Centrale smering

Beste,

Wij hebben onlangs een alasco tandem gekocht.
Er zit centrale smering, zo met die leidingen die naar de slijtdelen lopen, maar ik krijg maar geen vet door de leidingen, ik probeerde al eens met een brander die leidingen een beetje te verwarmen zodat het wat dunner wordt maar dat werd niets.
Hoe zouden jullie dit aanpakken?
Afnemen en in kokend water stoppen,..?

Deel dit topic

Reacties

jehan
Afnemen en dan door blazen met lucht ..zitten de leidigen dan niet dicht dan heb je een groot probleem
hobbyboer
Ik zou beginnen met wat het makkelijkst los gaat.
Eerst de vetnippel eraf af draaien, misschien zit die wel verstopt?
vervaet
Zitten ze niet dicht bij het lager of scharnierpunt waar ze heen gaan, ik zou eerst de andere kant Vd slang of leiding maar eens los maken en proberen of je er dan wel vet door krijgt!
ford5000
Te lang gewacht met smeren zodat er nu smeerkanalen dicht zitten?
hobbyboer
Quote @jehan:
afnemen en dan door blazen met lucht
Huh? Even een vraagje Jehan: Hoeveel bar kun jij blazen? En hoeveel bar geeft jouw vetspuit? 😉
deutzPJ
@hobbyboer
De nippels zijn al allemaal vernieuwd het zit hem in die leidingen
Wimsumar
Beste DeutzPJ: De leidingen zal niets mis mee zijn maar het eindpunt van de leiding op het slijtpunt zal dichtgedrukt zitten met vuil/roest.
Leiding daar losnemen en gaatje doorprikken.
Wellicht kun je het tandem zo opkrikken dat het drukpunt onder de vetleiding loskomt, dit vergemakkelijkt het doorpompen van het vet.
deutzPJ
@ford5000 Ik heb hem in occasie gekocht dusja... idd te lang gewacht
deutzPJ
@vervaet Hebben we gedaan, we krijgen er niets door
deutzPJ
@Wimsumar Dat lijkt mij een goed idee. dus gewoon voor het slijtdeel de leiding afdraaien, het vuil wegnemen en zou zo opgelost kunnen zijn dus?
vervaet
@deutzPJ Als Je de leiding er nu af hebt zou ik ook even proberen vet rechtstreeks in het scharnier punt te drukken door er even een vet nippel op te draaien en als dat dan wel lukt zou ik de vet leidingen maar vernieuwen!
ford5000
In het ergste geval zul je de pennen er uit moeten halen en de smeerkanalen doorprikken, of nog beter, met een klein boortje opschonen want dan krijg je de troep er beter uit.
De axiale boring kun je wel doorprikken vanaf de kant waar de leiding erin loopt, maar de radiale boring krijg je zo nooit schoon en daar zit meestal het probleem in dit soort gevallen.
Wimsumar
Beste DeuzPj:
Quote @deutzPJ:
zou zo opgelost kunnen zijn dus?

Zo zit meestal een vetnippel dicht.
Dus:
Losnemen, gaatje schoonkrabben, eventueel kruipolie erinspuiten, vetnippel/-leiding vastzetten, liefst drukpunt vrij"krikken", doorsmeren.
jehan
@hobbyboer vetspuit geeft inderdaad meer bar ..maar als de leidingen niet dicht zitten dan zit het probleem dus op de plek waar het vet moet komen
Favorit614
@jehan of gewoon de leiding op de plek waar de nippel zit los nemen, daar een vetnippel indraaien das meestal M8x1 of M10X1, daar een gewone vetnippel indraaien en proberen door te spuiten met een vetspuit.lukt het niet . dan die plek door prikken of met de hand en een boortje het gat los zien te krijgen.
jehan
@Favorit614 ja kan ook

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2