Illustratie van:

John Deere 955 - Enkele vragen.

Hallo

Ik heb de velgen van men vooras omgedraaid zodat deze breder staan, maar niet de achterste velgen zou dit nadeel geven tegen over de 4x4 en voorloop?
Met deze wat koudere temp start men trekker enkel als er een charcheur of startkabels aanhangt. Kan dit zijn omdat de dynamo het aan het opgeven is?

mvg tom

Deel dit topic

Reacties

Clear-up
Orangpower, maakt niks uit voor de 4x4 en voorloop. Dat gaat puur over de omtrek van de banden en die veranderd op deze manier niet.
Dat de startkabels er aan moeten kán zijn dat de dynamo het aan het opgeven is, maar het kan ook zijn dat je accu op z'n eind loopt.
martijn1998
Gloei je hem wel voor bij deze temperaturen? zo ja, is je accu niet kapot?
orangpower
@martijn1998 Word wel voor gegloeid maar hierna doet de startmotor niks, bij warmere temp geen enkel probleem.
orangpower
@Clear-up acu is ongeveer 1 jaar oud
Boemrang
@orangpower
Meet de accu maar eens door, zal wel op zijn einde zijn....
In de winter maanden hebben ze zo wie zo zwaarder te verduren...
erik9831
Eindelijk eens een vraagje voor mij !!!!! 😄

Ik heb net dezelfde, en deze start ook niet met koude temperaturen. Vanaf een 10 graden start hij perfect.

Dit is niet een probleem met de batterij, niet met de dynamo, gloeikaars of wat ook. Het is gewoon een veel voorkomend probleem.

Ik heb er al mee leren leven ... Ik start iedere dag de 955 op en laat hem een kwartier lang lopen. Als je dit doet heb je geen enkel probleem.

Ik had een iets oudere accu, deze heb ik nu een maand geleden vervangen en het probleem is er nog altijd. (soms toch ook niet iedere dag de tijd) als je dan 3 dagen niet start kan je opladen en werkt hij weer wel. Staat zelfs een schakelaar op om de accu volledig af te koppelen, zodat hij niet kan leeglopen. Is ook niet de oplossing. Het enige wat je kan doen is hij een uur of 2 aanhangen en dan start hij wel mooi.

Bij mij doet de startmotor wel iets, de motor draait ook rond, maar haalt net niet voldoende warmte om te starten. Dat je startmotor niks doet, kan ook met je pedalen iets te maken hebben. Als je te ver in vooruit of achteruit staat doe hij inderdaad ook niks. Tractor moet echt in het nulpunt staan.

Ik heb gazonbanden, zijn op zich al veel breder als de normale banden 😄
orangpower
@erik983 wel dit is exact wat er is met men 955. dan denk ik dat ik er een druppel lader op ga aansluiten want ik heb niet elke dag de tijd om te starten. Wat ik toch wel regelmatig probeer te doen.
Maar als je opgeroepen word om te strooien/ruimen is het nogal lastig dat hij niet direct start.
Dan heb jij ook een 955 kdacht dat ik bijna de enige was 😄 Heb ook gazon banden liggen maar heb vooraan de velgen omgedraaid ivm de frontlader.
erik9831
@orangpower Mja frontlader heb ik spijtig genoeg niet ... 70A is dat van JD. Maar een nieuwe is te duur vind ik 😄

Ik heb denk ik het Amerikaans model. Jij hebt vooraan 2 licht units, ik heb een doorlopende lichtbalk vooraan. Moet maar eens kijken tussen men foto's. Daar staat hij ook tussen.
Wimsumar
Beste Orangepower:
Quote @orangpower:
druppel lader op ga aansluiten

Goed plan om zo de accu startklaar te hebben.
Zeker als je bij gebruik (veel) verlichting aan hebt en vaak start heeft zo'n trekkertje (dynamo) zelf veel te weinig laadcapaciteit om de accu 'vol' te krijgen.
orangpower
@erik9831 dat is idd een amerikaans model, maar jij hebt wel een tussen maaidek dat bij mij spijtig genoeg ontbreekt. Een frontlader is zeker kostelijk Deze zat er bij mij al op.
(Ik heb deze niet nieuw gekocht)
@ Wimsumar Ik heb idd meestal zeker bij het strooien een nogal groot stroomverbruik : werklampen vooraan en achteraan, zwaailamp lichten van strooier, lichten op de sneeuwschuif.
Snaky Bill
Effe @ tjerk een mailtje zenden die weet alles van John Deere tractoren voor die typens
TheMightyBison
Hoi, ik ben nieuw hier 😄

Ik ben stilletjes aan op zoek naar een minitractor en ik ben tegen een JD 955 aangelopen. Lijkt me wel wat met zijn 33pk en de recensies zien er ook goed uit, zelfs voor zijn leeftijd. Aangezien ik nergens een filmpje vindt met een frees/overtopfrees erachter wilde ik het aan jullie vragen (wel hopen filmpjes met het maaidek of frontlader). Is deze geschikt, gezien zijn leeftijd, om nog deftig te frezen of raden jullie dan iets anders aan? Ik heb me laten wijsmaken dat voor een mooi freesresultaat je minstens 30 pk nodig hebt.

Groetjes uit België!
dennisbouter
@TheMightyBison ik frees met 17pk en het resultaat is ook mooi, hangt af van de breedte diepte en grondsoort

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 955 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1