Mest hygiëniseren

Hallo iedereen,

Ik ben benieuwd wat jullie de beste manier vinden om mest te hygiëniseren m.b.t. de kosten. Wij willen mest gaan hygiëniseren en zijn op zoek naar een goede, storingsvrije methode om dit te doen.

Heb je suggesties, laat maar horen.

Groet

Deel dit topic

Reacties

giant-kevin-jd
veenhuis.com/product.asp/… is dit misschien iets maar wat is mest hygieniseren precies?
erik9831
In de week was er nog een topic geweest dacht ik, over iets met mest, maar vind het niet meteen terug ... zal nog eens kijken.
930triplemaaier
Mest hygieniseer je door het minstens een uur lang op minstens 70 graden te verhitten.
Vergisters gebruiken daar de restwarmte van de motor voor
erik9831
Topic is terug gevonden, is te lezen op volgende link. Weet wel niet of het over ongeveer hetzelfde gaat.

tractorfan.nl/topic/62881/
hert
Kalk erdoor
Mc130
De Bedding Master. Goed systeem voor mest hygiëniseren. Komt mooi rul spul uit waar alle bacteriën gedood zijn. En door nVWA goedgekeurd zodat geëxporteerd kan worden naar het buitenland of gebruikt als boxenstrooisel zonder bacteriën.
minkema
Ik heb zelf beddingmasters geplaatst maar heb mijn twijfels dit verhaal gaat een keer goed mis en bij vergaderingen ist gebleken dat het dergelijk naar de 80 graden moet gaan
OhDeere
Veenhuis heeft hier een pracht oplossing voor. Eerst gaat de mest door een standaard scheider. Daarna in de hygienisatie trommel. Deze trommel heeft alleen een klein beetje stroom nodig om te roteren (3 rpm) en voor een kleine ventilator. De rest is puur een composteringsproces en hierdoor wordt de mest verhit. Dit is zelfs mogelijk in varkensmest.
Mc130
@minkema oke. op mijn werk hebben ze er een proef mee gedaan. dan moet het iets van een uur op 70 graden of bijv. 2 uur op 60 graden. dat was de manier om alle bacteriën dood te krijgen. ook iemand van wageningen ur deed hier onderzoeken naar.
maar hoezo denk je dat het goed mis zal gaan?
Mc130
@OhDeere ongeveer hetzelfde idee als een beddingmaster.
MartijnT7070AC
@Mc130 Weet je zeker dat de nvwa het systeem goed heeft gekeurd? Ik heb namelijk gehoord dat hier nog twijfels over waren aangezien er mest door de trommel zou kunnen gaan die niet gehygiëniseerd is.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
23