Motor tractor testen

Wat is de beste manier om te testen of je een goede motor op trekker hebt? Het gaat hierbij om een fiat 312r.

dank alvast

Deel dit topic

Reacties

Arrie94
Kijken of hij koud goed start, niet erg blauw rookt, niet walmt en blaast uit de carterontluchting onder de motor. Peilstok eruit trekken, en kijken of hij er erg veel olie uit gooit. Als je met je vinger de carterontluchting dichthoudt, kijken of hij binnen 10 sec geen olie langs de peilstok drukt.
EA_MF
Voor de waterrem en de compressie testen
deutz7006
Ergens heen rijden waar ze een waterrem hebben ofwel er is goed mee werken dat hij eronder door gaat in het trekken
valmet 605
Je kan een dergelijk kleine trekker ook dood remmen. Dan heb je de remmen ook getest. Gekke geluiden slechte koppeling enz zijn dan ook boven water. Aftakas kun je evt beetje testen door te klemmen met een houten balk... maar dat heeft ervaring nodig en is zeker niet zonder gevaar.
tractortje
Dagje ploegen op zware klei 😃
Wimsumar
Beste RuudJohnDeere1640: Als het motortje een beetje normaal/vlot start en dan redelijk constant loopt weet je bij dergelijke oldtimers eigenlijk wel genoeg. Doe vooral geen "uitputtingstest" voor bijvoorbeeld de waterrem, of grondbewerking, of cyclomaaier. Juist hiermee kun je hem onbedoelt de vernieling in helpen. ( Het is geen nieuwe, maar een broos oudje! ).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
3