Buizen bij buizenrol in de front (cultivator) naar mekaar toe in V in het midden ?

Beste,

Zit met een vraag ivm een cultivator die normaal achter de trekker loopt misschien vooraan willen gebruiken om bij het klaarleggen met rotoreg, voornamelijk de kopakkers los te werken in 1 bewerking. Nu zie ik her en der verschillende mogelijkheden, rol voor de tanden rol achter de tanden, rol met buizen in V vorm naar het midden toe, of rol buizen meer schuin. Soms zie je ook de tussenplaten bij rollen met schuine buizen die doorlopen zodat eigenlijk de rol "loopt" op de ronde tussenplaten. Naar het schijnt zouden rollen met schuine buizen de cultivator naar 1 kant duwen tijdens het cultiveren, gevolg meer tegensturen en wringen ed. Iemand ervaringen mee?

Groeten

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Het tegenwerken van schuine buizen ken ik niet. weet wel dat schuine buizen het zand naar de zijkant drijven waardoor je kleine richeltjes zand krijgt op de werkbreedte van de cultivator. een v vorm maakt de helft van het richeltje plat in het midden van de cultivator waardoor je het niet ziet
ares697
Doordat de buizen schuin staan is er altijd contact met de grond en gaat de rol niet soort van "springen"
thefendtfreak
@ares697

Ja dat wist ik, heb nog wel een buizenrol liggen (nu is het een cultivator zonder rol) dus die zou er dan achter kunnen.

@ fendt 926 driver, dat wist ik niet , maar het klinkt logisch.

dank alvast,
radium45
@thefendtfreak Evers kwam met de V-buizenrol om zijdelings dwingen tegen te gaan, dit is vooral een behoud voor de lagers...
Patrick 2020
@radium45 Goedzo knul! Jij snapt 'm. 😄
Ook met rol aan de grond de bocht door cultiveren hebben de lagers een hekel aan. 😉
radium45
@Patrick 2020 Nu heb ik een vermoeden dat jij wel eens bij Evers kon werken...
Valtra-Fordpower
@Patrick 2020 De meeste gedragen werktuigen hebben een hekel aan bochten tijdens hun werk. 😉
ronald-deutz-fahr
@Valtra-Fordpower
Onze schudder, maaier, weidesleep, enzovoorts hebben er weinig last van 😉
Maar wss bedoel je bijv. Een ploeg 😃
Valtra-Fordpower
@ronald-deutz-fahr Een schudder is in het werk meestal half gedragen, maar inderdaad de maaier en weidesleep heeft er niet zo veel last van.
reinder-mf
Met een kopeg de bocht door roteren is sowieso niet leuk.

Wij hebben een frontrotor met 2 rollen, 1 naar links lopend, en 1 naar rechts lopend. Nergens last van, en de gps ook niet om 'm tegen te sturen. Voor op de koppensneller hebben we een V rol, en dat werkt ook mooi hoor. Op de frontfrees zit ook een V rol, en die lopen beide mooi recht.
thefendtfreak
Als ik het hier zo lees kan ik, als ik een rol wil gebruiken toch beter voor ene V rol gaan.... ofwel met steunwielen.... Tijd zal raad moeten brengen

Bedankt al voor jullie reacties !!!
Patrick 2020
@radium45 Helaas, je gaat niet door naar de volgende ronde..
Patrick 2020
@Valtra-Fordpower Ligt er net aan welk werktuig he 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
9