Massey Ferguson 35 - Waterpompas en lagers

Momenteel ben ik bezig om een MF 35 te restaureren. De waterpomp heeft rumoerige lagers en inmiddels hebben we de pomp al grotendeels uit elkaar. Zijn de lagers nog te krijgen? Ik ben wel al op zoek naar inch alternatieven. Graag wil ik de originele pomphuis behouden (met smeernippel)Meer MF 35 vrienden met hetzelfde probleem?

Deel dit topic

willem-van-der-laan

Reacties

Wimsumar
Beste Willem-van-der-Laan: Een compleet nieuwe waterpomp is 'betaalbaar'.

histoparts.com/webshop/…
JD3010
Waarom wil je het pomphuis behouden?
Waterpompen gaan meer kapot, daar zullen anderen ook wel gehad hebben.
Ik ga voor de originaliteit. Ik weet dat er nieuwe zijn, maar die missen de karakteristieke smeernippel. Histoparts is bij mij goed bekend! Maar dus nieuwe lagers zijn er dus niet begrijp ik hieruit. En de pomp zelf is volledig demontabel.
basia
@willem-van-der-laan

Wat voor soort en maat lagertje zitten erin ?
Kogellagers inch maten kun je bij een goede lagerboer wel bestellen ; bv 1/2 inch bij 1.1/8 inch kost ong 7 euro p.s.

(Web-shop ;De Techno shop-lagers)
ronald73
Waterpompen die lastig te verkrijgen zijn, of erg duur in vervanging zijn, laat ik reviseren. Dan behoudt je vanzelfsprekend je oude pomphuis.
Kost over het algemeen ongeveer 50 euro, zo'n revisie.
basia
@ronald73
Wel bij een Agromet zaak in Elblog ; vermoed ik , voor ong. 200 Zlotys dus ?
ronald73
@basia

Juist, precies 😉 Niet zo lang geleden hadden zij de waterpomp van m'n oude Toyota heftruck voor exact dat bedrag gereviseerd.
Pauls
Alle onderdelen zijn nog te verkrijgen bij de MF dealer (soms wel wat prijzig, maar wel origioneel) Wel de type nr, bouwjaar en serienr meebrengen, en de historiek, als ie van iemand anders is geweest kan het zijn dat de onderdelen niet correct vervangen zijn maar door een gelijkaardig onderdeel.
mfrijder
Voor 65 euro ex heb je een nieuwe pomp voor de 4 cil motor.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!