Fiat 450 - Hef / hydrauliek olie

Hallo ik ben een hobbyboertje uit Duitsland. Ik heb een Fiat 450 special. Ik had water in mijn hydrauliek olie en het filter was onwijs goor dus heb ik het filter schoon gemaakt en de olie vervangen voor HLP 46olie. Alleen wil nu de hef niet meer belast naar boven. Onbelast nog wel. Heb ik de verkeerde olie? En hoeveel moet er eigenlijk in? Ik hoorde 47 liter maar bij 20 liter zat hij op zijn bovenste peil. De trekker heeft 3 dagen zonder aftapplug gestaan dus alle oude olie was er wel uit.
De pomp werkt goed, mijn hefmast tilt zonder problemen een baal hooi van 400kg.

Wie weet raad?

Deel dit topic

Morgoth

Reacties

marco steyr
De hef gaat niet belast omhoog maar de hefmast wel? Dan denk ik aan een lekke afdichting in het hefsysteem..
Wimsumar
Beste Morgoth: Volgens mij heb je alleen de versnellingsbak ververst. (versn.bak en hydraulisch systeem(achterbrug) is gescheiden van elkaar, als ik het goed heb).
hansjee
Wanneer er zoveel rotzooi in zat kan ook het ventielen blokje vol zitten met rotzooi?
fiatfan
Hallo er mag 16 liter in. maar er moet gewoon motorolie in bij de oude fiats. (20w 40 of zo)
versn.bak en hydr systeem is een geheel met wel 2 aftappluggen...
Wimsumar
Beste Fiatfan:
Quote @fiatfan:
16 liter

Ja hallo, 16 liter in het versnellingsbakdeel en hoeveel in de rest?
fiatfan
@Wimsumar totale achterbrug, ook nog 2 ltr per kant in de eindvertragingen en nog een scheutje in het motorblok en rijden maar!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!