Illustratie van:

Deutz D30S - rookt bij vol gas

Ik heb een D30s, deze start vanzelf en alles werkt perfect maar als je veel gas in een keer geeft rookt deze zwart, doe je dit rustig aan kan je perfect rijden zonder rook.. is dit normaal of niet?? Ik heb me al laten wijsmaken dat een D30 zowieso meer rookt dan een D25 aangezien deze dezelfde motor zouden hebben maar de D30 meer vermogen moet leveren..

Deel dit topic

Reacties

RvM96
Is heel normaal dat een oudere diesel wat zwart rookt bij zware belasting. Niks om je zorg over te maken
valmet6400power
Dit is normaal ja, als je rustig optrekt kan hij alle diesel verbranden en als je snel optrekt heb je dat hij niet alles verbrand waardoor er een kleine pluim komt 😄
Wimsumar
Beste Goba: In beginsel niets aan de hand.
Van invloed kan zijn een zeer vervuild luchtfilter en/of slechte verstuivers hoewel het laatste waarschijnlijk wel meevalt omdat je schrijft dat het een vlotte starter is. Het luchtfilter reinigen kan echter nooit kwaad.
nhmonteur
Is niks aan de hand hoor, mijn deutz d25 doet precies hetzelfde.
deutzfanJos
Onze d30 rookt ook 😄 wij hebben dr ook beetje grotere plunjers in gezet! is niks aan de hand dit is gewoon diesel wat verbrand
RvM96
@deutzfanJos
correctie:
Quote @deutzfanJos:
...dit is gewoon diesel wat niet verbrand
goba
Oke dus niks aan de hand, bedankt voor de snelle reacties.. Ik zal een der dagen eens proberen wat foto's te plaatsen van mijn aanwinst, is wel een plaatje om te zien..
Niek123
En wat als je oude trekker nou bijna helemaal niet rookt, alleen een heel klein beetje met erg koud weer als je hem net start met de koude start?
breedam
@RvM96 dan geeft t witte rook. Zwarte rook is wel verbrande diesel maar niet onder de goede condities
Wimsumar
Beste Niek123:
Quote @Niek123:
En wat als je oude trekker nou bijna helemaal niet rookt,

Dat is prima.
Boemrang
@goba gewoon niet meer vol gas geven, probleem opgelost en het is niet meer de jongste tractor, je moet hier gewoon van genieten...
RvM96
@breedam
zwarte rook is (slecht/on)verbrande diesel, deels verbrand maar niet goed.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
10