Mc-Cormick 624 - paar dingen.

Beste tf'ers.

aangezien de 624 een weekje bij ons staat ben ik nog een paar dingetjes tegengekomen en wellicht kunnen jullie mij er ff mee helpen...

ik zou graag de hydrauliekolie vervangen want peil is te laag en olie is bruinig.
waar kan ik dat eraf laten en hoeveel gaat erin?
Tevens wil ik de achterbrug even controleren maar waar doe ik dat?
Ik zie enkel twee aftapbouten? Onderaan de assen...

Alvast weer hartelijk bedankt!
Jasper83

Reacties

pieter523
De hydrauliek olie kun je achter op het hefdeksel aftappen
en vullen via de ontluchting/pleinstok er gaat 16.5 liter in

de bak kun je aan de linkse kant peilen net onder de opstap
zit een plug op dat losse deksel dat is het niveau

die onder de assen is om de eindaandrijvingen af te tappen
RvM96
De aftapplug van de hydrauliek zit op het hefdeksel terhoogte van het pennetje van de diepteregeling (blanke pen) maar dan aan de linkerkant. De peil/vulpluggen op de trompetten (assen) die je noemt zijn niet van de achterbrug, maar van de eindaandrijvingen. Deze zijn niet verbonden met de achterbug, maar hebben een eigen oliereservoir van ca 3,5 liter. Deze oliereservoirs zijn op peil als de olie gelijk staat met de onderkant van de olieaftapplug. mocht je deze olie ook willen vervangen, gebruik dan 80W90 en geen hytran, die is eigenlijk te dun, en dan krijg je gejank met rijden.

De peil/vulplug van de achterbrug zit halverwege de tractor aan de opstapkant, vlak voor de treeplank, in een blikkere of gegoten deksel (afhankelijk van het bouwjaar) gedraaid. Ook voor dit peil geldt: De olie hoort gelijk te staan met de onderkant van de peil/vulplug. Mocht je ook deze olie willen vervangen, gebruik dan hytran als het een agriomatic uitvoering betreft, of 80w90 als het een gewone 8+4 versnellingsbak is, hierin mag ook hytran gebruikt worden, maar dat is niet perse nodig. 😉
Jasper83
Bak zit net nieuwe olie op. ging me om de trompetten.. zie daar wel 1 bout per kant dop 32. Zijn die om te peilen/ vullen?
RvM96
@Jasper83
ja daar kun je peilen en vullen, aan de onderkant zitten de aftappluggen 😉
Jasper83
Helemaal goed, dank jullie wel!
Jasper83
@RvM96

En waar vind ik t hydrauliekfilter?
Moet eea na vervanging nog ontlucht worden?
RvM96
@Jasper83
Hydrauliekfilter zit rechtboven de hydropomp. Het filter zit in een cilindervormige bus, achter een deksel met een bout maat ?24? Als je geen stuurbekrachtiging hebt, hoef je ook niet te ontluchten. Hij ontlucht zichzelf wel.
Jasper83
@RvM96

ik zal wel een ontzettend modderfiguur slaan maar ik kan geen aftapplug lokaliseren en t enige deskel vwb de hydrauliek zit met meerdere bouten onder mn stoel!?
RvM96
@Jasper83
hefdeksel is misschien een onduidelijk begrip , dit stelt het de hele blok dat op de achterbrug staat gemonteerd voor. Ik zal even wat foto's opzoeken voor de duidelijkheid.
RvM96
@Jasper83

voor beschrijving zie: commentaar bij de foto's

tractorfan.nl/picture/756135/
en het hefdeksel, het hele ding op de foto wordt het hefdeksel genoemd.
tractorfan.nl/picture/748241/
Jasper83
@RvM96

Heb wat foto's geupload:

tractorfan.nl/pictures/type/…

Er zit wel een filter boven mijn treeplank? Ik dacht dat dat het bakfilter is?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick 624 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!