Ford 3000 - koppelings remas lekt

Wat moet ik allemaal vervangen

Deel dit topic

fordje

Reacties

old man jose
De oliekeerringen dus.
jammermaarhelaas
Hoe ik het deed:

Achterbrugolie aftappen zodat je het weer opnieuw kunt gebruiken.
As eruit halen, keerringen en stofringen vervangen. Let even op de toestand van de as zelf, wanneer er te diepe groeven in gesleten zijn op de plekken waar de keerringen hebben gezeten, dan kun je eventueel een andere as kopen, of andere, smallere keerringen gebruiken die op een andere plek afdichten en daarom niet in die oude groef komen. Kijk dan even of je eventueel een vulring/vulringen moet gebruiken om de ruimte tussen keerring en achterbrughuis op te vullen.

Heb het hier al 2 keer vervangen (1 keer beide kanten, rem en koppeling en later weer een keer aan de koppelingskant).
Tip: misschien lekt de O-ring en of de pakking van het dekseltje van de aftakas-hendel ook, deze kun je dan meteen mee vervangen.
De veer op je koppelingspedaal, kun je voordat je hem er af haalt eventueel met een goed ijzerdraad even samentrekken, zo kun je hem er nadien makkelijker tussen krijgen.
Het is op zich handig als je de linker treeplank er af haalt, en bij montage nadat je aan de rechterkant de rempedalen gemonteerd hebt even een klos tussen rechterwiel en de dwarsas legt/klopt om er zodoende een KLEIN BEETJE druk op te kunnen zetten zodat je het geheel weer spelingsvrij kunt monteren. Maar dat zijn dingen die je zelf ook wel zult zien/snappen.

Achterbrug en versnellingsbak zijn 2 aparte reservoirs, er gaat ongeveer 23,5 liter olie in de achterbrug.
ford5000
@jammermaarhelaas Top uitleg Henri! 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!