Illustratie van:

Deutz D7506 - Werking knipperlichten

Hallo,

Ik heb alle elektra en de meeste componenten van de elektra vernieuwd maar nu werkt alleen de knipperlichten nog niet zo als het hoort.

Misschien dat jullie het probleem weten.

Alles is aangesloten zo als het zou moeten horen zo ver ik weet.

Als ik de alarm licht schakelaar bedien gaan de knipperlichten netjes knipperen. Alleen als ik de richtingaanwijzer schakelaar bedien gaan ze niet knipperen, enkel maar branden.

Als ik de alarmlicht schakelaar er tussen uit haal, en hem rechtstreeks aansluit verandert er niks en blijven ze enkel maar branden.

Wat zou hier het probleem van kunnen zijn?

Bij voorbaat dank!

Deel dit topic

Reacties

erik9831
Heb je alles goed aangesloten op het pinkerrelais ... ???
guldner ads
Zou het misschien kunnen dat er een massa aansluiting niet goed zit of niet goed verbonden want had dit probleem met mijn D7006 dat de spatbord verlichting begon te knipperen ipv de knipperlichten
Gerron
Soms moet de clignoteur ook massa hebben.
Volvo--BM
Mag ik even gebruik maken van je topic? Ik ben opzoek naar een 6v knipperlicht relais/clignoteur. Het liefst een ouderwetse. Iemand?
Jarno1h
Klingalateur werkt goed. Alleen daar zit geen massa aansluiting aan. En ik denk dat het daar ergens een massa te kort kom..
Wimsumar
Beste Volvo--BM:
Quote @Volvo--BM:
6v knipperlicht relais/clignoteur

Ga naar een automaterialenzaak. In vroeger tijden waren vele auto's met 6-volt electrisch systeem.
goeiedag eem
@Jarno1h hoeveel watt is je klinalateur? Als er bv 20 watt op staat en je hebt maar 5 watt lampjes in je richting aan wijzers zitten (is dus 10 watt links en 10 watt rechts) doet hij het niet, want hij moet 20 watt hebben om te gaan knipperen en je hebt dan maar 10 watt. En als je de alarmlichtschakelaar aan zet heb je 4x 5 wat is 20 watt en dan werkt hij, probeer eens 10 watt lampjes er in te doen, dan is waarschijlijk je probleem opgelost, 5 watt is normaal volgens mij voor een richting aanwijzer maar als hij het dan niet doet moet je wat
Jarno1h
@goeiedag eem Groeie tip! ik zal het proberen!
goeiedag eem
@Volvo--BM probeer eens een motor sloperij, motoren zijn vaak 6 volt
goeiedag eem
@Jarno1h als je 1 knipperlicht kapot heb knippert hij ook niet meer en blijft er een branden, omdat je dan ook te weinig waat hebt, heb vorig jaar ook een hele kabelboom vernieuwd van onze D40 en die deed het eerst ook niet en toen schoot me direct te dat je te weinig watt achter zat, vandaar dat ik dit bijna zeker weet bij jouw
Jarno1h
@goeiedag eem Ik heb even gekeken. Er zitten 10w lampjes in en de klinalateur is 21w. Dus dan zou hij het nog niet kunnen doen denk ik. Ik denk en ik hoop dat dit het probleem is aangezien de lampjes ook niet erg vel branden en als je de alarmlichten gebruikt wel...
goeiedag eem
@Jarno1h kun je heel makkelijk achter komen, sluit even 2 draadjes bij de lamp er tussen en zet hem aan zodat hij gaat branden, en houd dan een extra lampje tussen de draadjes, dan moet hij knipperen, een lampje pakken met zo min mogelijk wat zodat je zo dicht mogelijk bij de 21 wat komt, dan weet je zeker dat dat het is
Wimsumar
Beste jarno1H:
Quote @Jarno1h:
10w lampjes

Voor richtingaanwijzer zijn 21 watt lampjes gebruikelijk.
Jarno1h
@goeiedag eem Was ook mijn idee ja. Zal het morgen even proberen. Alle bekabeling en verlichting heb ik van de trekker vernieuw. Na lang zoekwerk en zelf uitpluizen heb ik weer een goede kabelboom kunnen maken waarbij alles werkt. Nu deed alles het op dit dingetje na 😉. Dus hopelijk kant ik morgen alles dicht maken.
goeiedag eem
@Jarno1h ja hoop ik ook voor je, dit volgens mij voor de hand liggen, veel succes
Volvo--BM
@Wimsumar al gedaan maar tot nu toe niks gevonden
Volvo--BM
@goeiedag eem oke dat ga ik is proberen
Jarno1h
Het probleem waren niet de lampjes. blijkbaar zat in de alarmlichten ook een knipperautomaat waardoor deze de klinalateur tegenwerkte wanneer de normale knipperlichten niet wilden knipperen. Nu heb ik de normale knipperlichten rechtstreeks verbonden en niet meer via de alarmlichtschakelaar en is het probleem opgelost.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
8