Illustratie van:

Deutz D4006 - Remmen

Hallo

Weet er iemand hoe ik de remmen van mijn deutz moet bijstellen, of eventueel vervangen. Remmen doet hij bijna niet meer.

Bedankt

Deel dit topic

Reacties

Rozema
Dit kan verschillende oorzaken hebben. Als ik dit zo lees zijn waarschijnlijk de remblokjes versleten. De achterwielen en de remtrommels zullen er af moeten en de remblokjes moeten vervolgens vervangen worden.

De stang naar de remtrommel kan eventueel ook bijgesteld worden.
Hier zitten toch van die gevoerde schijven op?
Wimsumar
Beste Rozema:
Quote @Rozema:
De stang naar de remtrommel kan eventueel ook bijgesteld worden.

Dit kan gedaan worden als de rempedalen, als gevolg van slijtage aan de remdelen, erg diep ingetrapt moeten worden.
Vaak komt dan het pedaal en het stangenstelsel in een ongunstige stand om met geringe spierkracht voldoende remkracht te krijgen.
Rozema
@Wimsumar
En het kan natuurlijk alleen als er nog voering van de rem zit.
erik9831
Normaal gezien zijn deze type's ook slecht in het remmen zelf. Zelfs de mensen van het LMB waar wij gaan zeggen dit. Zijn al jaren Deutz verdeler, dus ze kennen hun vak wel gelukkig.
RobDeutz104
De eerdere 06en hadden trommelremmen, de latere Girling schijfremmen, en als die niet meer zo goed remt, heeft opstellen geen zin, waarschijnlijk lekt er ook olie langs de keerringen, en zijn de schijven of trommels gewoon vet, uit elkaar halen en keerringen vervangen, en nieuwe remvoeringen, kost niet de hele wereld, maar ben je wel klaar
zandvliet-120
Je kunt het wiel eraf halen en dan ook de rem trommel eraf halen en dan kunt je hem bij stellen met een soort tandwiel dit kan ook met de wielen er nog op, vanaf achteren de trekker kunt je bij de remtrommel een rubberdopje eruit halen en dan kun je met een schroeven draaier het tandwiel draaien om hem op te stellen
Wimsumar
Beste MyDeutz: In onderstaande topics ook iets informatie:

tractorfan.nl/topic/53500/

Of, 'even aan de vrouw van @Weurding vragen':

tractorfan.nl/topic/53499/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
23