Illustratie van:

John Deere Veldspuit - luchtondersteuning

Wat zijn de ervaringen met veldspuit 824 van john deere met luchtondersteuning?

Deel dit topic

Reacties

JD 6430 The Best
Een 824 bestaat niet :neutral:
DETAIL_MAN
Op stage hadden ze een 842i spuit, beviel wel goed, na 20.000 ha was de spuit wel versleten. Door de luchtondersteuning konden ze met 100l water spuiten en daardoor veel capaciteit halen.
allardie
Een 824 is een van de eerste, later had je alleen de 832 en 840 (die later ook als 832i en 840i beschikbaar kwamen). John Deere gebruikt TwinFluid, een systeem vergelijkbaar met HTA van Agrifac. Je mengt lucht bij de vloeistof in een speciale dop.
Het TF systeem werkt mooi, al zijn de compressoren gevoelig voor slijtage en duur om te vervangen/reviseren. je kunt eventueel de lengte van de koolstofbladen meten in de compressors. Verder een prima spuit, let wel op met de eerste 33 m bomen ivm de sterkte. De disselbesturing kan even wennen zijn.
Mocht je kunnen gaan voor een 800i versie met GS2600 dan kun je vanuit de cabine de druppelgrootte berekend zien. De andere 800 hebben wel al een GSD4 (bruine greenstar) kast waar je de druppelgrootte kunt instellen maar daar krijg je minder informatie terug.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere Veldspuit ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
123