Illustratie van:

Farmall D 217 - versnellings bak zit vast in de achteruit

Bij de farmall d217 van mijn opa zit de versnellings bak vast in de achteruit hij wil niet meer in de andere versnellingen hij rijd nog wel goed in de achteruit.
wat kan ik hier aan doen om dit weer te maken moet de hele bak uit mekaar of is er andere mogelijkheid
het betreft een volledig gereviseerde farmall D-217

Deel dit topic

Reacties

Mf1155
Als je iets doet doe t dan goed, haal op zn minst de schakeldeksel eraf om te kijken wat t mogelijke probleem is
brauheist
IHC-power
Neem het schakeldeksel er maar eens vanaf (8 boutjes). Dat deksel kan je zo opheffen als de boutjes los zijn. Dan zie je al veel meer. Het kan zijn dat de schakelgoot zo ver uitgesleten is dat je de pook daaruit geduwd hebt., waardoor die gewoon niet meer terug wil. Achteruit ligt bij een 217F linksboven geloof ik, dus dan maar je rechtsonder in de schakelgoot op,zoek naar eventuele schade. Als je hem onder dat deksel met de hand nog in de achteruit kan duwen , ligt het sowieso aan de goot of de pook zelf.
IH214d
Kan ook zijn dat de glijstangen beetje roestig zijn, dat was bij de mijne ook zo. Eerst maar eens het dekseltje eraf halen, is niet zoveel werk.
deutz110
Misschien kun je gelijk kijken of de pennetjes onder de pook niet te veel zijn versleten. Als je de pook te veel optilt kan hij in 2 versnellingen vast komen te staan. Nieuwe pennetjes er in en evt een ring boven de veer in de pook zorgen er voor dat de pook niet te veel omhoog kan en minder draait.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Farmall D 217 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0