Problemen met starten ford 6640

Onze ford 6640 wil sinds een tijdje slecht starten. hij start alleen als je een extra accu gebruikt met startkabels en dan is het starten lopen.

- accu hebben we doorgemeten en is goed
- vorig jaar nieuwe startmotor opgekomen
- massa is goed

ik zit er aan te denken om nog een accu er op te zetten en dan doorverbinden.

heeft iemand een idee wat het kan zijn?

Deel dit topic

Reacties

harry1998
Klinkt als te lichte accu dus te weinig ampère.
jorn wijthmen
@harry1998 ja dacht ik ook aan maar mien va zegt dat er nu een van 85 ampere opzit maar ik weet zo niet als dat heel zwaar is?
Valtra-Fordpower
85Ah is te klein, je moet minimaal 120Ah hebben met ongeveer 800A NEN startstroom. Maar, meet eerst eens je dynamo door. 😉
albert-fendt
85 Ah is voldoende bij een motor van goede conditie, maar groter is wel aan te raden
nhmonteur
Volgens mij is een 85ah wel iets aan de kleine kant.
Sommige 40 series hebben ook 2 accu's in de accubak staan omdat deze serie soms nogal zwaar starten. je kan er dus ook voor kiezen om er 1 bij in te zetten.
Sanderzz
@nhmonteur

40serie en slecht starten???? dat zijn dan zeker alleen de 4 cilinders? 6 pitters hebben ook kleine accus, maar starten altijd!
ford5000
85 Ah is wel erg aan de kleine kant vind ik.
Ik heb op mijn Ford 2000 al eentje van 120 zitten en op de 5000 zelfs eentje van 140 Ah.
Dan heb je ook in de winter genoeg over als het eens flink koud is.
nhmonteur
@Sanderzz Naja slechts starten, soms starten ze gewoon zwaar.daarom werden er vaak 2 accu's in de accubak geplaatst. ik zie in ieder geval veel 40 series met 2 accu in de bak.
jesperb
Dat ken ik, ff een accu erbij in zetten en de startproblemen zijn voorbij!!
valmet6400power
@ford5000

Anders is ie niet aan te fikken in de winter? 😃 alhoewel afgelopen winter eigenlijk geen winter was
paulusmahandel
Olie verversen met iets dunnere olie, wat volgens de fabrikant nog acceptabel is, wil ook wel helpen
En je startmotor schoonmaken aan de binnenkant
alle connecties schoonmaken
accupolen, accuklemmen, bedrading aan startmotor enz
JD3010
Quote @paulusmahandel:
olie verversen met iets dunnere olie,
Om er nu dunne olie in te doen om beter te kunnen starten, lijkt mij geen goed idee. In dit geval is zorgen voor voldoende stroom op de startmotor veel belangrijker.

Ah zegt weinig over de startcapaciteit van de accu, Amp. is veel belangrijker. Dit geeft aan hoeveel stroom die max. in een korte tijd kan leveren, Ah is meer een indicatie over de hoeveelheid stroom er in een accu zit. Starten is maar kortstondig.
paulusmahandel
Kijk maar naar het volgende:

Inhoud : Smeermiddel inhoud 11,4 liter

Gebruik : Normaal
Intervallen : Ververs 300 uur
: Q8 T 1000 (D) SAE 10W-30 (gehele jaar) TDS MSDS
: Q8 T 1000 SAE 15W-40 (gehele jaar) TDS MSDS
: Q8 T 5000 SAE 10W-40 (gehele jaar) TDS MSDS

Van de Q8 site
Ik zou ook proberen met T1000 SAE 10w30 erin te doen
En misschien klepjes stellen
etc
jorn wijthmen
@nhmonteur ja zit ik ook aan te denken maar het is zo dat hij altijd goed starte in de zomer niks geen problemen ermee. en in de winter als het net onder het vriespunt kwam moestem we hem met een extra accu starten en nu is het dus zover dat hij nooit meer met een accu wil starten.

dus kan het dan nog meer problemen hebben?
jorn wijthmen
@paulusmahandel tja olie is ook alweer lang geleden dat het vervangen is(mien va is niet zo van het onderhoud) en kleppen stellen is nog nooit gebeurd volgens mij
jorn wijthmen
@Valtra-Fordpower de dynamo is er vorig jaar ook nieuw opgekomen dus lijkt mij niet het probleem(kan natuurlijk altijd maar ik ga er niet van uit)
nhmonteur
@jorn wijthmen dat is het nou net, die accu's zijn eigenlijk net iets te ligt. als de accu dan iets ouder word en het word wat kouder dan krijgt 1 accu hem gewoon niet lekker rond, daarom werd er vaak een 2e accu bij in gezet.
Olie verversen kan nooit geen kwaad, en kleppen stellen moet je zeker wel een keer doen, is weinig werk en je motor kan er alleen maar van opknappen.
jorn wijthmen
@nhmonteur ja oke maar die accu is gewoon goed en mien va zegt ook 18 jaar geen probleem en nu ineens wel en de startmotor en dynamo zijn nieuw dus dat lijkt me zo raar.

maar het zal dan wel dan zet ik er wel een zwaardere accu op en de kleppen zal ik ook wel stellen moet ik alleen even opzoeken hoe het ook alweer moet. school is alweer lang geleden:)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
1