Fiat 715-5L

Via de handel ben ik in het bezit gekomen van een Fiat 715-5L Foto's zijn te zien via mijn account. Graag zou ik in contact komen met de vorige eigenaar, herkent iemand deze tractor ?

Deel dit topic

Reacties

albert-fendt
Je zou kunnen nagaan of lmb erica nog bestaat en met behulp van het serienummer het navragen,
Polderjong
Is het vroegere LMB nu eigendom van Fa Kort ?
fiatfan
@Polderjong geweldige trekker. super!
fiatgroep
@Polderjong
dat klopt lmb-erica is nu kort.
fiatgroep
@Polderjong
ik meen dat ik de trekker erken dat komt door de achtervelgen zijn van ford? er liep hier op odoornerveen net zo,n trekker met de zelfde velgen maar dacht dat dat een 615 was?
ik weet wel dat daar een amplicouple op zat.
Polderjong
Er zijn twee types 715 geleverd, de ene is een 100% copie van een 615, in Belgie werd deze geleverd als 715. Daarnaast is er een 715-5L geleverd met een zwaardere 80Pk 5 Liter motor, in feite de voorloper van de 8oo/850. Amplicouple zat er altijd standaard op, zowel op de 615 als op de 715. Het kan best zijn dat altijd gedacht werd dat het een 615 was. Het zijn inderdaad Ford velgen die er achterop zitten en gezien de roest op de draadeinden is dit heel erg lang niet los geweest. Het toppunt van de hefinrichting is aangepast, de hefarmen zijn verzwaard, het lijkt erop dat er een kraan op heeft gezeten.
guy
Onze 615 had geen amplicouple...
Polderjong
De amplicouple was nogal kwetsbaar en wanneer deze kapot ging werd het handle eraf gehaald en gebruikte men de tractor gewoon zonder gebruik te maken van de anticouple. Ik heb ze nooit gezien zonder anticouple, wel vaak met het handle eraf.
Polderjong
Guy, je hebt inderdaad gelijk, nog even in de boeken gekeken, de 615 kon ook zonder amplicouple worden geleverd
guy
@Polderjong

Dacht dat wel 😄 Slim bedacht die amplicouple, speciaal voor op de lange franse akkers, maar niet zo makkelijk om af te stellen heb ik me laten vertellen.
fiatgroep
@Polderjong
er heeft jaren een sproeimachine achter gehangen met een fronttank en heeft de laatste jaren stil gestaan onder afdak.
Polderjong
@fiatgroep Bedankt voor de info, het is duidelijk voor mij

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2