Illustratie van:

Renault 551 s - aftakas defect

Hallo,

ik heb al en langere tijd problemen met mijn aftakas van de Renault. Als ie onder zware belasting komt, dan maakte ie en krakend geluid. Als je de aftakas rechts om draait met de hand voel je em kraken,net als er ruimte tussen de tandwielen zit. Maar hij is inmiddels al voor de 3e keer uitelkaar geweest. Achter, de onderste 2 tandwielen vernieuwd, maar die ouden waren nog niet zo slecht. de naald/kogel lagers achterin vervangen, en wederom het zelfde geluid. Het komt achter en bij de drukgroep weg Zo te horen. ik denk zelf dat er bij de vorige eigenaar en te lange aftakas tussen is gezet en toen de hef laten zakken, dat het huis is verzet. wat zou het zijn? het is verders en super trekker, dus wil em graag weer goed hebben 😉
als het niet lukt is en andere achter brug en optie, wat zou zoiets kosten?

graag zou ik nog en werkplaats boek willen, maar na lange tijd zoeken nog niks gevonden. dus alles is welkom:)

alvast bedankt voor de moeite.

Deel dit topic

Reacties

assink
Zit de naaf op de drukgroep niet los? Is bij onze case 845 het geval geweest, de gaten van de klinknagels waren sleufgaten geworden, en de klinknagels lagen onderin. Hebben destijds de hele drukgroep + naaf laten vervangen. Vermoed dat de trekker ooit voor een verticale menger heeft gestaan.
Wimsumar
Beste Renault551S: Dit putje moet @FerdinandDijkstra maar even voor je oplossen.
pino
Haal het deksel waar de hydro ventielen er maar af of laat het doen, weet je al gauw meer.
Tom VB
@assink
Als ik het zo lees zou ik ook daar gaan zoeken ja.
Ferdinanddijkstra
Het hart van de koppelings plaat kan kapot zijn en ik denk dat het naaldlager los zit in het gietijzeren huis van de achterbrug .
Dat betekend als je pech hebt een andere achterbrug.
Mocht dat het geval zijn dan kan je op de sloop nog iets zoeken maar soms is een andere trekker kopen voordeliger.
Een werkplaatshandboek zal je niet snel vinden om de simpele reden dat er geen dealer is die daar afstand van doet omdat ze niet meer te koop zijn
renault551s
Tsja en andere trekker is en optie. maar wat is de trekker nu nog waard dan? afgelezen uren 6755 motor is starten lopen, heft goed, boven trekhaak, vanghaken, radio, werklampen, nieuwe voorbanden, 30% brede achterbanden, alle tellers meters verlichting doet het, binnen kant nog wel mooi, schakelen remmen koppelen alles is prima. aftakas doet het nog wel, allen bij zware belasting heeft ie wat lawaai.
Ferdinanddijkstra
Dan moet je er gewoon mee door rijden , weet je zeker dat de lagers zijn vervangen ? De trekker splitsen is zo gebeurd om te kijken of de koppelingsplaat nog goed is .
Zit er ook axiale speling op de stomp??
renault551s
Lagers bij de achterste 3 tandwielen. maar bij de koppeling/versnellingsbak heb ik nog niks vervangen, heb allen het hefdeksel er afgehaald. maar de cabine moet er even af dan ist zo klaar ja.
rickrenault
@renault551s als je een andere achterbrug zoek inculsief steekassen weet ik nog wel een voor je in oosterzee
atlaspower
@Ferdinanddijkstra je kan het gat toch gewoon uithonen en er een op maat gemaakte bus in lijmen, vervolgens zet je het naaldlager er in, kost nagenoeg niks en probleem opgelost (lijkt mij )
Ferdinanddijkstra
@atlaspower mag ook hoor maar wij hebben daar geen goede ervaringen mee.
Het moet bij hoge belasting wel op zijn plaats blijven en het honen valt niet mee achter in een bak.
atlaspower
@Ferdinanddijkstra met de goede lijm krijg je niks meer van zijn plaats, bij mijn kraan lijm ik ook de bussen en daar komt wel iets meer kracht op 😃
renault551s
Rickrenault wat kost dat?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 551 s ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
7