Kubota B6000 - piepende achterwielen

Hallo,

Mijn kubota B6000 piept als een gek bij de achterwielen als men er langzaam op rijd, als er snel op gereden wordt dan piept hij minder Ik heb helaas nog geen tijd vandaag gehad om hem even zelf zonder 4w aandrijving uit te proberen. Kan dit komen omdat er olie bijgevuld moet worden voor het differentieel.... Ik zie het maintenance boek niets over de achterwielen alleen over olie bijvullen voor de voorwielen/differentieel...

Alvast bedankt voor de hulp!!!
estrij

Reacties

orangpower
Staat de handrem af of blijft ze niet hangen ?
estrij
De handrem voor deze kubota is een stalen buisje wat de rem ingedrukt houd. Dus als je de rem indrukt dan kan je het plaatje ervoor schuiven om als handrem te laten dienen. Zodra je de rem indrukt dan valt het plaatje naar beneden en kan je rijden. Je kan dus eigenlijk niet met handrem aan rijden op deze tractor.
Wimsumar
Beste Estrij: Hoogstwaarschijnlijk 'zingen' je remmen doordat het stangenstelsel ietwat stroef in de scharnierpunten is geworden en de remschoenen niet geheel vrij komen.

Oliepeil versnellingsbak is te controleren met peilstokje (zwarte dopje op foto) bij de versnellingspook.

Foto:

tractorfan.nl/picture/198435/
estrij
Ik had olie bijgevuld hij stond nog net op het streepje. Kan ik iets doen tegen de stroefheid in de scharnierpunten? Bijvoorbeeld met de vetspuit invetten of moet ik dan de wielen los maken? Kan er iets kapot gaan als ik er op door rijd of is het beter de tractor even voor onderhoud weg te brengen? Op dit moment heb ik hem nodig om wat freeswerkzaamheden uit te voeren tussen de rijen om daarna gras in te zaaien.
Wimsumar
Beste Estrij:
Quote @estrij:
met de vetspuit invetten

Dan liever met kruipolie/W.D.-40.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!