Paar vraagjes over mn trekker rijbewijs...

Hallo allemaal,

Ik heb een paar vraagjes...

Ik ben afgelopen week 16 geworden en wil dus mijn trekker rijbewijs gaan halen. Nu heb ik een eigen trekker met kieper kunnen regele voor het afrijden. Maar hoe nu verder ? Waar moet ik naartoe bellen en waar letten de eximinators veel op als je aan het afrijden bent en waar moet je wat extra aandacht aan geven voor het leren van het theorie ?

Groetjes Dion

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Bellen kan je naar 1207, die helpen je wel verder...
Oldtimer-fan
Overal waar je combinatie aan moet voldoen staat in het theorieboek
Boemrang
@Dion op internet ken o' zo veel vinden hier over, en er zijn al zoveel topic's over geweest....
Probeer het eens om hier je voordeel uit te halen....
Deere Hunter
Mag jij nog afrijden met je eigen trekker en kieper? Bij ons moet je met de trekker en kieper van school afrijden. Je neemt dan 1 les en daarna kun je afrijden.
TurnMeLoose
Waarom moeite doen? Als hier alles wordt voorgezegd....
reinder-mf
Ik heb 2 weken geleden afgereden met onze eigen trekker en kalkstrooier. Reed 50, dat was t enige foutje, stelt niks voor. Verlichting en reflectoren moeten allemaal in orde zijn, en je moet rekening houden met het verkeer / spiegelen.
BartFarming
Ik had de trekker met voermengwagen. Spiegels waren kapot en verlichting van de wagen doet het ook niet en van de trekker weet ik niet, is in ieders geval niet gecontroleerd. Hij zat al aangekoppeld en toen moest ik achteruit een bocht zetten en daarna afkoppelen, toen 50 meter over de weg en mocht ik weer terug. Totaal misschien 5 minuutjes bezig geweest.
Dion
@R. Hogenhout heb jij nog telefoonnummer van fie eximinator ?
Dion
Maar zo te horen is het dus makkie maar hoe doe je het theorie dan ? Gewoon thuis aan de keukentafel ?
lukasbelarus
Examinator bellen theorie maken bij hem thuis dan praktijk exame afspreken met eigen combi. Ik had fendt 308 met een veenhuis strondkar verlichting moest wel werken. Spiegels moest je ook goed zetten. Aankoppelen mocht je al gedaan hebben.

dan stuk rijden bijna alleen door het centrum en een keer achteruit in een boch.

hij.let alleen op of je sociaal rijd omdat je breed bent en ofdat je nie loopt te jagen.

spiegels let hij niet op.
achteruit mag zonder spiegels.
hij vertelde precies welke richting je aan moest geven.

Theorie en praktijk is niet nornaal makkelijk.
als je voor praktijk zakt kun je beter nooit van je leven meer een trekker aanraken
reinder-mf
@Dion Ja dat heb ik wel, maar dat is regio Lytse Bouhoeke hahaha, denk niet dat dat in de buurt is. Tussen Harlingen en Franeker doet hij alleen.
Dion
@R. Hogenhout nee dat word hem nie dan
BartFarming
@Dion praktijk stelt niks voor, tenzij je nog niet eens kunt fietsen ofzo, ik had overigens ook geen theorieboek open gehad omdat ik het typetje ben van: 'oh dat haal ik wel even', was echter ook zo want had maar 2 fouten. Kreeg sommige vragen wat hulp van mijn afnemer haha 😃
Dion
@BartFarming haha dat is mooi ! nee ik ben wel ervaren op de trekker waarmee ik kga afrijden dus dat is het niet maar zit met het zoeken van een examinator en zo snel mogelijk want moet hem eigenlijk al voor aankomende zaterdag hebben wat het waarschijnlijk niet word en wil weten hoe het theorie in elkaar zit wat voor vragen je kunt verwachtte... en tja dat achteruit en 500 meter over de weg en afkoppelen is een eitje !
reinder-mf
Even een AOC o.i.d. bellen, dan krijg je snel genoeg iets te horen.
BartFarming
@Dion Dat geloof ik graag! Bij mij duurde het ook een week voordat ik het certificaat naar het behalen binnenkreeg, weet niet of dit overal is 😉 Maar was inderdaad wel handig ja dat hij dingen voorzei, jammer dat hij voor jou zo ver uit de buurt zit haha
jasperkoolen
Acteruit van de trekker afgaan
Dion
@BartFarming haha ja dat is zeker jammer !
Caseih1455xl
Theorie is gewoon lere
en praktijk is eerst koelstof brandstof en oliepeil controleren ddarna verlicht dan ga je met combi over de weg maar een km of 3 en daarna achteruit met spiegels in de bocht en daarna ben je klaar
Boemrang
@Caseih1455xl Heb je de slaap nu pas uit... 😃
Hij heeft het al een paar weken op zak, dus hij is al geslaagd.... 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2