Mc-Cormick D 430 - demonteren hefinrichtings hendel

Beste,

Ik heb een probleem met de hefinrichting van mijn D-430. De kan ik nog maar minimaal laten heffen en zakken doet hij helemaal niet meer. Ik zie dat er een ring/pinnetje dat onderlangs uit het verdeelblok(?) rechts naast de stoel komt en die is afgebroken. Nu wil ik dit verdeelblok uit elkaar halen om te kijken wat er aan de hand is, maar ik kom er niet goed achter hoe deze uit elkaar te halen. Er zit denk ik een pennetje door de draaiknop (om te laten zakken) waarmee deze knop op de as zit. Maar ik krijg dat pennetje er dus niet uit.. Ook die ik op de kopse kant van de as een inbus(??) schroef zitten, maar ik twijfel of dit idd wel een inbus is? Kan/moet die er eerst ook uit alvorens verder te kunnen?

Mvg,
Pieter van Dongen
pvdongen

Reacties

brauheist
Onder de stoel zit een plaatje als je die loshaalt kun je meer zien... vooraan de stoel achter versnellings pook zit een heel klein draai stuk daarmee kun je snelheid vam de hef regelen misschiend dat je daarmee kunt proberen te spelen
AW217
@brauheist Jij hebt het NIET over een D 430 !

pvdongen: Er zit inderdaad een pennetje door de draaiknop. Een klein spanstiftje. Die knop is niet om te laten zakken. Die moet je in de goede stand zetten en dan met de handel naar voren. Deze hef kan heffen én drukken (dubbelwerkend) en zweefstand.
Als je de draaiknop eraf haalt dan kan de handel er ook af. Hierachter zit een veer. Die kan gebroken zijn. Zijn nog nieuw te krijgen bij Granit. granit-parts.nl/product/Classic-Parts-2013-2014/…
brauheist
@AW217 zo zat het bij mn 432 dat is het opvolg type dacht dat het het zelfde was
AW217
@brauheist Dát is vooral het grote verschil tussen die type's
looper321
Als het goed is heb jij de zelfde handel/ventiel er op als mijn dgd4.
misschien schiet je iets op met onderstaande fotosik heb nog meer fotos van hoe hij in elkaar zit, die zou ik je per mail kunnen sturen. (met dank aan @mestyle)
pvdongen
Alvast bedankt voor de reacties! De foto's die je stuurt, looper321, had ik al ergens in een ander topic gevonden. Maar hierop kan ik dus niet uithalen HOE het geheel te demonteren is 😉 Ik ben er al wel zo goed als helemaal van overtuigd dat het ronde veertje de oorzaak van het probleem is. Zou je mij nog meer foto's kunnen doorsturen van hoe eea in elkaar zit ed? Zou mooi zijn!
pvdongen
Philip, bij deze nog bedankt voor het mailen van de foto's! Ik zie nu op bovenstaande foto's een verschil in de veer die je uit de unit hebt gehaald en die op de foto uit een catalogus.. De 'haakjes' die eraan zitten verschillen van elkaar. Is dit bestelnr. 15402344 dan wel de juiste die ik moet hebben? Ik zie trouwens bij de veer die er bij mijn unit uit komt, wel de haakjes links en rechts heeft zoals uit de catalogus. Zal dus toch wel de goeie zijn 😉 Kun je ook aangeven waar ik zo'n veer kan bestellen?
pvdongen
Weet iemand waar ik dit onderdeel zou kunnen bestellen?
pvdongen
Ondertussen een leverancier hier n de buurt gevonden. Onderdeel staat in bestelling. Verder heb ik het probleem van niet functioneren van de hef ook gevonden.. 😛 Dit had dus niets te maken met de kapotte veer aangezien die alleen voor de middenstand van de hendel zorgt. Het olie niveau voor de hef was toch het probleem.. Er is zo'n 5 Liter olie in gegaan en nu functioneert hij weer perfect! 😄
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!