Goedkope lagers

Heeft er iemand ervaring met goedkope lagers? op internet kom je soms nieuwe lagers tegen die maar de helft kosten als deze van skf. zijn deze even goed als deze van skf?

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Goed koop, is vaak duur koop....
ronald73
Verschil is er wel degelijk.
Hangt er van af waar je dat lager in wilt stoppen. Voor in het schijfkouter van een ploeg kan zo'n goedkoop lager niet zoveel kwaad. Voor in de versnellingsbak van je trekker kan je beter het duurdere lager nemen.
assink
Lagerboer.nl verkoopt merklagers uit oude voorraad. Zijn dus wel de echte voor een betere prijs. Zou persoonlijk daar voor gaan, alleen de keuze is beperkt.
JD3010
Voor veel werk kan het prima, zo hard draait het niet op landbouwmachines.
Nelis
Licht er beetje aan waarvoor je ze gebruikt. als je lagers hebt met afdichting, dan zit er bij de goedkope vaak maar heel weinig tot geen vet in en de duurdere zitten goed vol met vet. Als het lager dan ergens zit wat je niet smeren kunt, wip ff keerring eruit knaai hem lekker vol vet en keerring er weer in. en je hebt genoeg verdient
DaanHaar
Nou daar heb ik ervaring mee. Voor de carnaval heb ik complete wielen gekocht met zz lagers voor een mooi (laag) prijsje. Na twee optochten liep er een wiel af en veel andere lagers schuurden al. We waren genoodzaakt alle lagers te vervangen voor 'goede' lagers. Dat is mijn ervaring, advies is dus wat meer te betalen voor kwaliteit.
brauheist
Lagers moet je niet op bezuinigen
Husqvarna
Als je lagers vervangen leuk werk vind, maar kijk maar eens wat voor lagers het zijn die je elke keer moet vervangen. Is altijd van die Koyo, Cccp, kom zelden SKF tegen. Een boel werk voor een paar euro verschil.
heimans
Idd, goedkoop is vaak duurkoop, maar het valt of staat met een correcte montage.
RobDeutz104
Ook bij de de duurdere lagers zit er weinig vet in, maar schijnbaar toch genoeg,
menke
Zo als al eerder genoemd, het monteren van een lager is vaak nog belangrijker dan het merk zelf. Ik bestel bijna alle lagers via internet. En tot nu toe is het mij nog nooit tegen gevallen.
mestyle
@Nelis

teveel vet is ook slecht voor zo'n lager. kan die net zo snel op kapot lopen
lindehydrocart30
Wij doen ook wel goedkope lagers in bijvoorbeeld de rol van de cultivator, als je een flenslager koopt van SKF met bijv. en gat van 50mm, betaal je zo 70 euro. kijk je bij kramp naar Go-part lagers van dezelfde afmeting, kom je op 25 euro.
Nelis
@mestyle

Licht natuurlijk ook beetje aan snelheid wat je lagertje maakt.

Uiteindelijk zijn er heel wat factoren wat de levens duur van je lager bepaald.
Patrick 2020
Zoals de meeste reacties hier: voor simpele dingen (rol van cultivator of iets) waar je makkelijk een lager van kunt vervangen zou ik wel een goedkoop lager aandurven. Voor motor of achterbrug etc. zou ik gewoon degelijk merkspul kopen. Voor die paar tientjes extra haal ik niet graag nog een keer de achterbrug open.. 😉
mbvaltra
Gopart, zit al ruimte op voordat je hem koopt 😃
john deere 7810
Koop gewoon de goede dure lagers.
scheelt een bult gezeur en tijd

helft van het geld = helft van z'n levensloop. uiteindelijk betaal je het toch
Husqvarna
@lindehydrocart30
Ja hangt ook een beetje van de prijs af, heb op onze ouwe Stoll hark ook 2 flenslagers van 10 euro gemonteerd, moest alleen paar gaten boren, origineel was natuurlijk speciale serie en bijna 100 euro, maar je kunt er zo bij. Maar wiellagers dan koop ik liever SKF van een paar euro duurder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
22