Mc-Cormick (IHC) B275 - Waterpomp gedoe

Ik heb een mccormick B275 (die stond niet in de lijst).
Er lekte een straal ! water voor zo ver ik dat kon zien tussen de behuizing van de waterpomp en de behuizing van het blok. Ik zou zeggen de pakking. Ik heb de pomp kunnen verwijderen uit het blok. Met de verwijdering ging de pakking stuk. Draaiend aan de pomp hoor ik geen schuurgeluiden en voel ik geen speling. Die pomp kost me 90 euro ex btw. Ik ben geneigd alleen de pakking te vervangen, maar die blijkt niet te koop. Nou heb ik de keus tussen een pakking uit een siliconen spuitbus of er zelf eentje snijden van pakkingmateriaal. Iemand nog enig advies hierin....

Met budget is echt beperkt. Het gebruik is hobby. Dus hooguit 1 uurtje per 2 weken.
rdol

Reacties

AW217
Is het een B275 oftewel een Engelse Mc Cormick? Meestal lekt het langs het asje van de waterpomp.
Albertmc
Een D 275 bestaat niet bij mijn weten, Het zou wel een B275 kunnen zijn.

Pakking is overigen ook los te koop:
pakking waterpomp mc cormick

Zelf heb ik het ook niet helemaal origineel bij mijn D439. Ik heb uit een stuk trekker binnenband de "pakking" geknipt. Werkt wel, maar is natuurlijk niet origineel.

Knippen uit pakking papier werkt denk ik niet. die wordt er zo tussen uit geblazen.
rdol
@AW217 Gelukkig niet zo te zien. Heb liever dat alleen de pakking stuk is.:-)
IHC-power
Knippen uit pakkingpapier gaat perfect hoor. Pak dat dan wel voldoende dik. Veel druk komt er op het watercircuit niet, dus je moet geen bang hebben dat ie er tussenuit geblazen wordt. Ik denk niet dat de pakking van de D serie trekkers hetzelfde zijn.
rdol
Even een 'zijdelingse' vraag...: op de waterpomp zit een dubbele poelie. Er zit echter mijn 1 riem op. Aan de zijkant van het motorblok vlakbij de waterpomp zit nog "een cilindervormig ding" tegen het blok gemonteerd ter grootte van de waterpomp. Ook die heeft een poelie maar wordt niet aangedreven omdat er geen riem op zit. Iemand enig idee waar dit voor is....?
IHC-power
@rdol dynamo/alternator? Levert stroom om de accu op te laden.
rdol
Hmmm hoe plaats ik eigenlijk een foto...? Zie nergens een FAQ
IHC-power
Op 'foto's' klikken bovenaan en dan op foto toevoegen. Dan de foto uploaden, categorie selecteren en hij staat erop. 😄
fiatteam
Busje Loctite quick gasket halen voor 20 euro. Mooi randje leggen van 4/5 mm breed, vast schroeven, dagje laten drogen en de zichtbare randjes afsnijden met een mesje langs de waterpomp.

Zie je er niets van en heb je er een goede pakking tussen liggen, die bestand is tegen olie, koelvloeistof en continu 200 graden.
rdol
@IHC-power Heb het gevonden. Lijkt me echter meer een etalage van foto's. Mijn foto was meer bedoelt om het onderdeel te laten zien wat ik niet herken.

Hier een link naar mijn onedrive: 1drv.ms/1lKW0wB/
rdol
@fiatteam Dank
looper321
[quote="@rdol"] 1drv.ms/1lKW0wB[/quote/]
dat is je dynamo. maar is hij wel aangesloten?
rdol
Yep dank, heb nog es goed gekeken. Moet wel een dynamo zijn. De twee aansluitlipjes voor de kabel vielen me niet op omdat ze "plat" lagen en onder de olie zitten. Zal es kijken of die uberhaupt nog werkt.
rdol
Heb een nieuwe pakking gemonteerd voor de waterpomp en helaas...... nog steeds lekkage. Weer wat geleerd..: een onhoorbaar lager en onvoelbare speling is klaarblijkelijk geen garantie dat een pomp waterdicht is.
monteurtje
@rdol

voor die 90 euri's moet je nooit gokken op alleen een lekke pakking, (waterpomp pakking gaat eigenlijk nooit zomaar lekker) 99 van de 100x is de waterpomp lek, ook zonder raar geluid of speling im de pomp kan ie ook lek zijn.
rdol
OK,duidelijk. Blijk er eentje te hebben met bypass (waar is die voor..?) en een dubbele pully. Die is dus 145 euries. Het zij zo
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 219 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!