Illustratie van:

Deutz-Fahr Agrotron 106 - trekt niet meer

De laatste dagen trekt onze agrotron slecht. met lege tractor heel langzaam op gang komen (juist of er een geladen kar achter hangt)

Filters en alles zijn zuiver dus mijn eerste besluit gaat naar de turbo. Waar moet ik beginne zoeken?

mvg Tim

Deel dit topic

Reacties

Mf1155
Turbo? waarom turbo? mischien leidingen vies, of iets met de dieselpomp. lijkt mij nou net het eerste wat echt slecht zou zijn als die niet trekt
massey driver
Kijken of de computer geen foutcodes geeft?
casejxu
@massey driver heeft deze niet 😉
casejxu
Dit is wel een klusje voor de dealer maar t kan zijn dat het membraam in de regelateur lek is... dealer kan deze testen en dan dus eventueel vervangen.. Rookt de trekker ook extra sinds hij het probleem heeft?
Boemrang
Ik zou ook even de dealer raadplegen, voorkomen is beter dan genezen.... 😉
boereke
Wss zit de tandlat die naast je motorblok loopt vast, is een gekend probleem bij deze motoren. Ze kan zelfs zo vast komen te zitten dat de motor zelfs niet meer start!
Als je de trekker naar de dealer brengt, laat dan maar eens eerst controleren of die vlotjes kan schuiven, vooraleer hij heel je blok wil openleggen!
Fast Eddy
Het is waarschijnlijk de turbodrukregelaar. Zelf ook gehad met een Agrotron 105. Die trok ook niet meer. Toen bij de dealer voor de waterrem getest bleek dat hij nog maar 75 pk had.
jd4050
Controleer eerst de opvoerpomp maar

heb je bij het filter verwisselen wel diesel in het filter gedaan?
Schluterfan
@jd4050

Misschien iets dom dat ik vraag, maar zit hier wel een opvoerpomp op? Ik dacht dat die Agrotrons het systeem "pomp-leiding-verstuiver" hadden? En dan heeft elke cilinder toch een apart brandstofpompje? Of ben ik mis? De lessen motoren heb ik ook al enkele jaren achter mij, dus het zit nogal ver 😛 😉
jd4050
@Schluterfan

misschien dat ik wel weer te snel ben 😛 ben ook niet echt bekend met agrotrons.

maar hoe komt de brandstof dan bij de pompverstuivers als daar geen opvoerpomp zit?
fendt-vario
@jd4050 k ben er ook niet bekend mee maar dat zal de brandstof pomp dan wel doen denk als t verhaal klopt XD
koeienlokfluit
Koppelingsplaat versleten?
+1
RobDeutz104
Membraam kapot
+1
robbin lamers
Grootste probleem: het is een deutz. 😉
casejxu
@Schluterfan ja de deutz motoren hebben cker een opvoerpomp 😉 zit voorop bij de motor rechts en word door v-snaar aangedreven.
casejxu
@jd4050 zie bovenstaand
deutzke106
Aan de brandstof gaat het niet liggen want hij rookt wel een beetje, maar niet overdreven. Welk membraam bedoel jij rob ook dat van de turbodrukregeling of..? Zal toch zo wel iets zijn want normaal fluit de turbo een beetje als je de gas loslaat maar dat doet die nu niet meer.

mvg Tim
deutzke106
Heb juist gezien dat uitlaat spruitstuk een scheur van een 5cm lang inzit. Kan het hier aan liggen dat die slecht trekt omdat turbo mss teweinig lucht krijgt?
Valtra-Fordpower
@deutzke106 Nee, dat is volgens mij een onwaarschijnlijke oorzaak.
deutzke106
Ja want lijkt of die op hoge toeren niet genoeg mazout krijgt door te lage turbodruk omdat die mss niet snel genoeg spoelt omdat via het spruitstuk lucht weg kan, maar ben maar aant redeneren omdat mij dat vandaag opviel 😄
deutzke106
Tandlat van de regelaar had wat veel speling gekregen, dus tandje verzet (door dealer) en nu trekt die weer;) rookt wel wat meer maar trekken zal ie nu wel:p

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 106 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
17