PZ135 trommel demontage strijd

Beste tf-ers,

Wie heeft een goeie tip om de maaitrommel van een PZ135 los te krijgen.
Zie foto, kwam 1 cm toen koker krom....

Groet Looman

Deel dit topic

Reacties

looman
Dit is de situatie, wil er niet verder af.
EA_MF
Mits je er bij kunt, warmstoken en dan steeds weer proberen, waarschijnlijk zit het door oxxidatie vast, dat is vaak wel los te krijgen door m goed warm te maken
paulusmahandel
@EA_MF ja klopt dit was vroeger een strijd!
Warmstoken is de enige optie
Wimsumar
Beste Looman: Draadeinden weer flink op spanning draaien en dn met zware hamer op de "maaischijf" van de trommel slaan. Zo stukje bij beetje halen.
looman
@paulusmahandel @Wimsumar @EA_MF Zit ie dan soms in de midden nog vastgeroest ? zie rode markering
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
rode markering

Dat is inderdaad de plek die vastklemt.

Je kunt 2 cm boven de slaglijst (nr 15), net boven de "dubbele bodem", een gaatje boren om (kruip) olie in te spuiten.

P.S.: WAt is de bedoeling van deze operatie? Nieuwe deksels monteren?
looman
@Wimsumar Zit wat trilling in, en gezien gaatjes in deksel wil ik in ieder geval de rommel in de trommels eruit hebben. Een PZ165 zat een emmer vol zand in door een paar gaatjes van niks. Wel goeie tip van die kruipolie door een boorgaatje, ga ik proberen. Verder is het helemaal hobby, en geef ik me niet zomaar gewonnen door zo'n trommel.
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
emmer vol zand

Ja , herkenbaar.
Als je de trommel los hebt, boor dan flinke gaten (in het randje achter de slaglijst) zodat door de centrigugaalkracht rommel er weer uitgeslingerd kan worden (ook bij de "dubbele bodem" ).
Het deksel is maar wat 'flutblik'. Maak halve maantjes uit een voldoende brede/dikke strip ijzer en las deze tegen de tandwielbak.
looman
@Wimsumar hmmm, wellicht kan ik beter meteen met de gatenzaag een gat in de deksel boren. Dan met stofzuiger rommel eruit en vandaaruit ook de kruipolie erin. De andere laat ik dan evt zitten mits ik de rommel er goed uit krijg.
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
gat in de deksel

Prima. Kun je ook doen.
looman
Zojuist iets op spanning gezet met mijn "poelietrekker", trommel beetje warm maken met de hobbybrander daar waar de dubbele bodem zit en toen kwam ie los. Zat inderdaad vastgeroest op de dubbele bodem. Allen bedankt vor de tips !
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
met de hobbybrander

Goed gewerkt zo. 😄

P.S.: Denk nu a.u.b. niet dat je, voor dat je de trommel weer monteerd, de steunrand van de "dubbele bodem" en de naaf flink af moet schuren (of zelfs even wat afslijpen). Dit moet (flink) strak (spelingvrij) zitten na montage. Een lik vet gebruiken als 'glijmiddel' is prima.
looman
@Wimsumar "strak", mag ie er met de hand opgeschoven kunnen worden, of zodanig dat ie er met de bevestigingsbouten opgetrokken moet worden ? Mijn idee was met de staalborstel in de boormachine erdoor, en dan wat lak erop.
Wimsumar
Beste Looman:
Quote @looman:
met de staalborstel in de boormachine

De roest eraf borstelen is geen bezwaar. Een verflaag maakt het contactvlak waarschijnlijk weer te dik voor gemakkelijke montage.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1