Fordson Dexta - Fordson toerenteller

Hallo

Ik heb een nieuwe toerenteller kabel ge monteert op mij fordson dexta

Maar nu is de aandrijving in de brandstof pomp zo versleten dat hij de kabel niet mee neemt

Wat doen julie aan dit probleem?

Alvast bedankt

Mvg menno

Deel dit topic

mennohaakma

Reacties

erik9831
Bij mij zit het niet op de brandstofpomp ... Maar ieder merk heeft zijn speciale dingen.

Ik zou eens kijken of je dit onderdeel zo kan bestellen, kan het niet ... Eens binnen doen in een revisie bedrijf.
oldtimergek
Wat is er precies versleten dan, en is het een vacuum geregelde brandstofpomp of een lijn pomp. Meestal is het vierkantje uitgesleten waar de kabel in komt.
jelledexta
Ik heb hier exact hetzelfde probleem/uitdaging. Mijn oplossing was kabel wegleggen en negeren 😛 Ben benieuwd naar de tips hier.
mennohaakma
Hallo

het maakt niet uit of het een vacuüm of een lijnpomp is beide hebben ze dezelfde aansluiting achter op de pomp het huis waar de vierkante kabel in moet is rond van binnen door slijtage
Hallo,
dit had ik ook ik heb de binnenkabel er uitgetrokken en een geperst huipstuk met wartel schuin ingezaagt waar hij vastgeperst was
toen heb ik de buiten kabel er uit gehaald en een stukje vanaf gezaagt en toen de buitenkabel er weer opgezet en het losgezaagde hulpstukje er weer opgedrukt en aangeknepen binnen kabel er weer ingestopt en klaar
jelledexta
Ik heb het probleem vandaag opgelost.: kabel doorzagen, 1cm verder nog een x doorzagen zodat er 1cm tussenuit is, dan beide kabelhelften koppelen met een koppelmoer. Werkt perfect!
@jelledexta
wat ik gezegd had had dus klopt werkt mooi
jelledexta
@vincent dexta fan jij hebt hem bij de koppeling korter gemaakt, ik halverwege. Werkt allebei kennelijk. Wel een veelvoorkomend probleem met die kabeltjes zie ik.
@jelledexta haha ja maar als het nu maar goed werkt
jelledexta
@vincent dexta fan heb wel het idee dat de urenmeter het niet meer doet, is blijven steken op 3800 uur. Bij jou ook?
@jelledexta bij mij doet die het nog wel gewoon goed inspuiten met wd40
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!