Illustratie van:

Someca 670 - motor draait niet goed

Motor van someca stottert ook al je rechtstreeks diecyl op brandstofpomp aansluit.

Deel dit topic

Reacties

rickrenault
Dat moet je niet te vaak doen diesel rechtstreeks op de pomp een vuiltje in de pomp is niet zo best zijn de verstuivers nog goed?
Tom VB
Pomp ? Verstuivers ? Compressie ?
stefaanp
Compressie is goed
Patrick 2020
Tank wel vol? Zeefje in brandstofpomp verstopt? Ergens anders nog een filter? Misschien onderin de tank zo'n zeefje. Kan zoveel zijn. Beetje breed omschreven..
fiatteam
Bij de opvoerpomp zit een voorfilter met kijkglaasje.

@stefaanp meestal als deze motoren pruttelen (onregelmatig lopen) en de verstuivers zijn allemaal goed, ligt het aan de dieseltoevoer. Pomp hem eens handmatig een tijdje op, lees paar minuten. Start hem dan eens. Loopt hij vervolgens wel even goed en begint hij weer te pruttelen zit er of een filter verstopt of de opvoerpomp is naar zijn grootje.

Laat in ieder geval even weten wat je allemaal getest hebt.
stefaanp
Ik heb omdat alles uit te sluiten rechtstreeks diecyl op geschakeld op de brandstofpomp
fiatteam
@stefaanp

Rechtstreeks de tank aansluiten op de brandstofpomp gaat sowieso niet goed, de pomp is niet gemaakt om zijn brandstof te moeten aanzuigen.

Nogmaals, wat heb je getest en wat zijn je conclusies, als we dat niet weten kunnen we niet met je meedenken. Op dit moment kan het alles zijn.
Polderjong
Zoals al eerder genoemd het gehele brandstof systeem nalopen, beginnen bij het filtertje in het glaasje van de opvoerpomp, je kan dan gelijk controleren of de leiding vanaf de tank naar dit filtertje goed door is, vervolgens het grote brandstoffilter vervangen en bij het opvullen en ontluchten van het systeem gelijk checken of de opvoerpomp zijn werk nog goed doet, eerst met de hand totdat het systeem vol is daarna kan je even de startmotor rond laten gaan om te kijken of de aandrijving vanaf de brandstofpomp naar de opvoerpomp in orde is. Hierna van een verstuiver even de toevoer iets oplossen en proberen te starten. Check ook de lucht toevoer of deze volledig in orde is maak het luchtfilter schoon en ververs de olie welke hierin zit, vul dit op tot de aangegeven indicatie. Succes ermee laat even horen of dit gewerkt heeft.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Someca 670 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1