Deutz D30S - ervaring met demontage deutz hark ks 2.60

Hallo,

heeft er iemand ervaring met demontage van een ks 2.60 deutz fahr dubbelle hark.

mijn ene rotor blijft stil staan, mijn pignon wiel loopt over mijn kroon wiel heen. dus hier moet ik wezen.

ik heb het verder nog niet goed bekeken.

misschien verder iemand ervaring hier mee ?

Deel dit topic

Reacties

Toevallig ben ik nu ook dat tandwiel aan het vervangen van een ks 3.70. Weet niet of dit hetzelfde is als een 2.60 maar denk het wel. Je kunt het wielstel er onderweg halen of van bovenaf het rotorhuis er af halen. Ik heb het 2e gedaan. Boven en onder zit een conische bout. Moer er af draaien en los tikken. En dan kun je alles zo los halen. 4 bouten onder de curvebaan moeten ook los en de curverbaan er onder weg. Anders krijg je het tandwiel bijna niet los. Zit vast met 10 bouten maar zit onder de rotor een losse moer.
mf4360
@Fendt-Farmer-Vario jullie hark ziet er idd het zelfde uit. jullie hebben wel een tweede wiel stel er onder. dat lijkt mij ook wel wat is dit los leverbaar ? en hebben jullie een soort aanslag bij het optillen van de hark bijvoorbeeld bij het kopakker ?
mf4360
@Fendt-Farmer-Vario heb jij misschien een telefoon met whatsapp dat je wat fotos door kan sturen ?
mf4360
@Fendt-Farmer-Vario heb jij misschien een telefoon met whatsapp dat je wat fotos door kan sturen ?
@mf4360 geen probleem. Stuur je nummer maar via pb. Heb net al paar foto's gemaakt...
casejxu
@mf4360 daar waar de as de rotoraandrijving de rotor in gaat kun je de as er zo uithalen.. Let op deze as wil ook wel eens breken
casejxu
Met de vierbouten aan t rotor huis en 4 boutem aan het frame kan je t huis er zo afhalen kijk even op www.kramp.nl -> grasland en voedertechniek -> zoeken merk model-> deutz fahr -> zwadharken en dan model kiezen... Zie je uitgebreide beelden 😉 de as is gelagert in een 6209 en 6305 lager
casejxu
Heb bij onze ook die lagers vervangem vorig jaar

Oja reviseer de haakse tandwiel kast ook eens!! Bespaart veel geld
mf4360
@casejxu ga ik zeker doen, heb jij toevallig ook aanslagen op de hark voor het kopakker of niet ? ik heb eigenlijk even een voorbeeldje nodig hoe ik dit het best kan maken.
casejxu
@mf4360 toevallig heb ik daar ook over na zitte denken. Ben monteur. Veel ervaring maar heb nog niks kunnen verzinnen wat echt ideaal zou zijn... Hark is er niet helemaal voor ingeriicht. Of de stuurstang of de tandarmen KUNNEN in de weg zitten. Erg lastig
paulusmahandel
@mf4360 misschien eens kijken naar Systeem niemeyer.
deze hebben de vergrendeling zo dat je hem ook iets kunt lichten.
misschien is dat wat jullie bedoelen
mf4360
@casejxu ja idd
mf4360
@paulusmahandel dat komt niet uit idd met de tandarmen
casejxu
@paulusmahandel gaat niet.. want zodra je de hark dan opklap komt de " aanslag " tussen of tegen de tandarmen
casejxu
@mf4360 en als ik t doe wil ik vanzelf 2 in 1 dus aanslag en transport borging..
mf4360
@casejxu ja idd. het is er wel, zit ook op een ks 3,70 en die zijn volgens mij aardig het zelfde alleen verstelbaar in breedte. verder ben ik wel tevreden over de hark. best ding.

moet hem alleen nog wat na lopen
casejxu
@mf4360 Ja die heeft ook een simpel systeem maar vind het erg licht persoonlijk... misschien iets zoals een lely hibiscus. Deze hebben het om/over de hef cilinder
boereke
Misschien wat ver gezocht, maar waarom niet gewoon 2 aparte hydroliekslangen leggen en de hark met 2 ventielen bedienen?
Dit is ineens makkelijk bij gerende percelen, omdat je dan 1 element iets vroeger kan laten zakken.
Je hebt dan natuurlijk wel 2 ventielen nodig op je trekker!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
1