International 743xl thermostaat gaat niet open

Ik heb sinds kort een nieuwe thermostaat in mijn trekker alleen slaat die niet open. Ik heb hem getest in een pan water en op 82 graden gaat die wel open. Maar in mijn trekker niet. Ik heb gemeten en de uitlaat was 140 graden na 10inuten rijden op de weg. Waar kan dit aan liggen?

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Circuleert je water/koelvloeistof wel?
Wimsumar
Beste IH Power: De temperatuur van 140 graden van de uitlaat heeft in beginsel niets te maken met de thermostaat.
P.S.: Hoe merkte je dat de thermostaat niet werkte na dat "10 minuten ritje"?
(Dan is zelfs de motor waarschijnlijk nog niet op bedrijfstemperatuur).
valmet6400power
@Wimsumar

Nooou..
case-inter
Beetje een raar verhaal dat je de temperatuur van de uitlaatgassen met de temperatuur van je koelwater vergelijkt. Je moet de trekker laten lopen, en dan voelen of de bovenste slang van het blok naar de radiateur warm word. Dan pas weet je of je thermostaat open gaat.
1046
Ojee, dan mag ik wel uitkijken met die kegel uit de auspuf
interman
Verkeerd om der in zitten?
ih power
Ja die zit er goed om in maar op me meter staat die na 10 minuten al in het rode gedeelte en bij me oude thermostaat niet maar die werk ook een stuk minder. en de meter werkt wel gewoon goed want als ik de thermostaat eruit haal staat die op het 2e streepje
Heb je hem wel goed ontlucht?
als er lucht achter zit gaat hij ook niet open

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0