Milkrite impulse air

Beste TF'ers

Ik weet dit gaat niet over trekkers of dergelijke, maar ik had een vraag en wist niet waar ik hem ergens ander moest stellen.

Wij melken nu ongeveer een half jaar met de nieuwe milkrite tepelvoering impulse air, alleen hebben wij de laatste tijd enorm last van uierontsteking, terwijl we het hiervoor minder hadden. hebben hier mensen ook ervaring met milkrite? Zo ja zijn deze klachten herkenbaar.

alvast bedankt.

Gert

Deel dit topic

Reacties

Herbert
De boeren die ik ken die het gebruiken zijn er heel enthousiast over. Nog geen enkele klacht gehoord
eshuis
Ik melk er ook bijna twee jaar mee, ben er goed over te spreken.
marco steyr
Ben je toevallig ook een andere dip gaan gebruiken? Mijn oom gebruikte altijd een jodium dip en heeft toen een andere dip op proef gehad waarna de koeien uierontsteking kreeg
johndeerefavo
Wij hebben ze net 5 maanden er in zitten en bavalt super!
fendtfan16
Als het niet beter word had ik niet zo moeilijk gedaan en was ik weer overgegaan op de oude tepelvoering. Zijn dit driehoek voeringen of ronde?
janc
Over milkrite tepelvoering zijn er verschillende verhalen.
er zijn veehouder heel tevreden en er zijn mensen die vinden het niet
ik heb laatst met iemand gesproken die natte mettings doet en die zij als je een melkerij goed afsteld dan kun je er ook zonder goed mee melken
ik ben zelf onderhouds monteur in melkmachines dus weet er wel wat van af
Wimsumar
Beste GPrumo: 'Er zijn tientallen melkmachinemerken, met ieder tientallen voeringtypen. Als het aan de voering zou liggen gebruikte ieder merk dezelfde'.
Zoek de oorzaak in je melktechniek en machine-afstelling***.

*** AANVULLING: Bij ingebruikname Milkrite-voeringen moet de melkmachine anders afgesteld worden. Is dat wel gedaan?
steyrdriver
Beste GPrumo , ik heb er 5 maand mee gemolken en was ze meer dan zat. Ik melk nu weer met de oude tepelvoeringen, het melkt vlotter en met een veel lager celgetal. Bel Albert Roelofs van Milkrite , hij kan je misschien verder helpen.
mobiel: +4915225732896
Herbert
@steyrdriver hoe lang melk je nu weer met die oude tepelvoering dan?
Rdeweerd
Geen last van dippen jullie wel?
steyrdriver
Hoi Herbert, bijna 3 maand
gprumo
@fendtfan16 driehoek
gprumo
@marco steyr nee al tijden de zelfde.
fendtfan16
@gprumo
Van driehoek voeringen hoor je nog wel is dat er vuil in de hoeken blijft zitten. En vuil zijn natuurlijk verkeerde bacterien.
gprumo
@fendtfan16 klopt en via de gaatjes kunnen ook bacteriën naar binnen komen, ze vallen bij ons ook vaak onder de uiers vandaan met de afname.
Wimsumar
Beste GPrumo:
Quote @gprumo:
ze vallen bij ons ook vaak onder de uiers vandaan

Op welke waarde ( "liters per minuut") is de afname afgesteld?
Hoe hoog is het melkvacuüm?
Is de melkafvoer onder de putrand of omhoog?
Wat zijn de A, B, C en D waarden in de pulsatiecurve?
gprumo
@Wimsumar het is bij sommige koeien, die een lage melkstroom op het eind hebben en de melkafvoer zit onder de put rand. Het vacuum is al omhoog gezet door milkrite, maar ik werk bij DeLaval en hoor daar wel meer boeren die terug stappen op hun oude voering.
fendtfan16
Quote @gprumo:
ik werk bij DeLaval en hoor daar wel meer boeren die terug stappen op hun oude voering.

Dan had ik ook niet zo moeilijk gedaan en was gewoon terug gegaan naar de oude voering. Mits die wel goed zijn werk doen natuurlijk.
gprumo
@fendtfan16 inderdaad, het was leuk om te proberen, maar heeft bij ons jammer genoeg niet mooi uitgepakt. gewoon weer terug naar het oude vertrouwde gascoigne.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
35