Cilinder klep vervanggen

Hallo,

Een maat van mij heeft een cilinder van de klep ( van de grondkar) vervangen aan 1 kant. Moet je de cilinder nu ontluchten door de koppelingen iets los te zetten of hoeft dat niet.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Joepvan Oort: Het is een dubbelwerkende cylinder neem ik aan?
Dan 1 slang vast en de slang waarlangs nog lucht uit de cylinder kan komen loslaten. Vervolgens de cylinder bedienen (uit laten schuiven) en dan de andere slang vastdraaien. Dan blijft er minimaal lucht in de cylinder/slang achter die de werking verder niet zal beïnvloeden.

AANVULLING:
Met dat ik deze reactie post realiseer ik me dat bij het bedienen van de cylinder de olie van de andere via de losse slang zal uitspuiten.
Dus, dan maar zonder ontluchten.

Wellicht kun je met de stand van de kiepbak de olieaansluiting op de klepcylinders beurtelings onder krijgen zodat ingesloten lucht uit de andere ruimte uitgeperst kan worden alvorens de olie retour gaat.
joepvanoort
Het is inderdaad dubbelwerkend maar wij hebben een keer een kromme cilinder gehad want deze waren kruislings met elkaar verbonden en nu begon ik te twijfelen bij deze klep
joepvanoort
Deze van de klep zitten gewoon op een t stuk
ford5000
Niks aan doen.
Je zult er geen nadelig effect van ondervinden als je hem niet ontlucht.
De smeerboel die je krijgt als je wel probeert alles te ontluchten geeft veel meer nadelige gevolgen. 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2