Illustratie van:

New Holland 6640 - foutmeldingen en hef heeft problemen

Hallo,
mijn new holland 6640 heeft een aantal problemen:

- als je de trekker start werkt de hef nog goed en naar een poosje gaat het oranje lampje op het zijconsole knipperen en geeft ie op het dashboard bij het hefsymbool nr 12 aan het gaat deze knipperen. de hef werkt dan de ene keer wel en schokt met omhoog doen en de andere keer weer niet en dan draai je wat aan de knoppen en dan doet ie het weer wel dus fijn is het niet.

- ik heb nu al een paar keer gehad dat ik met de trekker aan het werk was en dat ie gaat piepen en een symbool op het dashboard komt waar normaal de versnelling aanduiding staat en dat de trekker niet meer voor of achteruit wil. als je de trekker opnieuw start doet ie het wel weer gewoon.

- vorige week was ik aan het harken en toen kwam er stop in beeld en dat er iets met de olie was, alles gepeild en dit was in orde kan dit iets met de oliedruk ofzo zijn? trekker opnieuw gestart en daarna geen probleem meer gehad dat ie een alarm gaf. moet er ook bij zeggen dat de trekker de laatste tijd aardig olie zuipt (moest er laatst 1,5 liter bij in gooien!) en hij begint steeds meer te roken dus hij verbuikt aardig zal hem dat zitten in de zuigerveren? ook het blok in`vochtig van de olie

als iemand weet wat dit kan zijn met deze problemen hoor ik het graag

groeten jorn

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
Ik hoop op je vragen te kunnen antwoorden.

- Foutcode 12 betekend dat je draaiknop van de daalsnelheid defect is of slecht contact maakt. Daarom zal je hef ook soms raar reageren. Je kan proberen om het paneel los te schroeven en de draaiknop schoon te blazen met lucht en hem daarna in te spuiten met contactspray of wd40 oe iets.

- Het stoppen van de trekker en piepen kan komen doordat er een schakelaar defect is die kijkt in welke versnelling de trekker staat. Kijk eens of al je versnellingen nog worden weer gegeven in je dashbaord, dus voor/achteruit, hoog/laag en welke versnelling.

- Het piepen op de oliedruk zal ik zeker goed in de gaten houden. Weet niet hoeveel de trekker gelopen heeft, maar kan idd dat je zuigerveren minder worden waardoor hij meer olie verbruikt.
De melding kan ook voorkomen als bv de zender kapot is die je oliedruk meet.Als je oliedruk van de motor echt wegvalt dan moet ook je oliedruk lampje gaan branden.
Maar je moet zeker altijd de melding serieus nemen want doe je dit niet dan kan dit je een motor kosten. Spreek uit ervaring bij een klant van ons.

hopelijk kan je er wat mee.

succes
jorn wijthmen
@nhmonteur dank voor de reactie is altijd handig een monteur op tf. ik zal morgen eens even kijken. dat met die versnellingen lijken mij goed maar zal voor de zekerheid even kijken.

bij onze andere ford 6640 hebben we toen een probleem gehad dat de trekker ook niet meer voor of achteruit wou en toen was er een spie of zoiets ergens uitgeschoten dat in ergens in zat naast het rechter achterwiel weet zo niet meer het precieze ervan maar misschien zit dit er nu bij mijn trekker ook aan te komen maar ik weet niet als dit verbeterd is in de nieuwere series want die trekker van me vader is ouder.

trekker heeft bijna 7000 uur, die meldingen hou ik goed in de gaten en het oliepeil ook. maar waar zit die zender van de oliedruk dan?

bedankt in ieder geval!
nhmonteur
@jorn wijthmen ja er kan inderdaad een springring ergens weg vallen waardoor er een schuif uit valt en daardoor niet meer wil rijden.
Ik ga er van uit dat je een digitaal dashbaord hebt. dan zitten er aan de linkerkant van de motor 1 zender in geschroefd waar 1 draad aan zit, dit is de zender voor het lampje.
Ter hoogte van het motoroliefilter zit een zender in het motorblok geschroeft waar en stekker aan zit met 3 draden. Deze zender is voor de balkjes die worden weergegeven als je de motoroliedruk opvraagt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
14