Deutz-Fahr DX 7.10

Goedenavond,

ik weet een Deutz-Fahr DX 7.10 te staan. Ik heb daar voor her en der op het internet informatie gezocht. Nu ligt hier blijkbaar een Steyr transmissie in, dezelfde als in de DX 140 c.q. 160 en Steyr 8170/8180. Ik vraag me af wat de meningen zijn over deze bakken? De verhalen die ik las waren niet altijd even lovend, wat vinden jullie kenners/gebruikers ervan?

Bij voorbaat dank!

Mvg,
Ritchie

Deel dit topic

Reacties

KubotaB6001
In deze zit de Steyr TW1310 bak, de herwerkte versie van de TW1300 (die op zijn beurt op de TW1200 gebaseerd was). Deze bakken hadden idd niet zo'n goede reputatie, zeker de TW1200 niet, was nogal verouderd in die tijd met niet alle groepen gesynchroniseerd, een zijdelingse cardanas en aftakas met alleen 1000 toeren en slechts 30km/h. De TW1300 was de moderne versie met 4 gesynchroniseerde groepen, maar nog steeds zijdelingse cardanas en slechts 30km/h maar wel al 2 aftakastoerentallen. De TW1310 die dan ten slotte in de DX 7.10 werd gebruikt is nog eens een update, met versterkt koppelingshuis, versterkt differentieel, nieuwe en betere oliekoeler en elektrohydraulisch inschakelbare voorwielaandrijving. Deze bak was dus al veel verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers, maar tis nog steeds niet de kwaliteit van een ZF bak uit die tijd.
Ik weet niet wat je er mee van plan bent, maar ik denk dat hij niet als hoofdtrekker gebruikt gaat worden, dus ik zou het zeker wel overwegen gezien het toch een tamelijk zeldzame verschijning is. Als alles in goede staat is zou ik hem kopen.
dx11
Behalve de beperkte snelheid geen klachten. Schakeld mooi soepel die powermatic. Voor deze versnellingsbakken zijn wel ombouwsetjes naar 50km op de markt, dus ook dat is op te lossen

Daarnaast ben ik goed te spreken over het feit dat alles hydraulisch is geschakeld, de 4wd, sper en aftakas.
Ritchie
@dx11
@KubotaB6001

Beiden bedankt voor de waardevolle reacties! Hier was ik naar op zoek 😄

Nee klopt, tractor zal op ons hobbybedrijf worden gebruikt. Dus de normale klussen als landwerk en wat hooi en stro rijden. Wellicht in loonwerk bij wat bekenden, maar daarvoor heb ik nog wat vragen.

Hebben deze tractoren standaard Powermatic? Dat is toch de benaming van Deutz voor High/Low? Hoe hard lopen deze tractoren? Tractor staat op nieuwe 580's.
KubotaB6001
Powermatic was standaard ja, 4 versnellingen in 3 groepen + achteruit maakt 24V/8R met optionele kruip wordt dit 36V/12R. Op 20.8R38 lopen ze op de kop 30,0km/h
dx11
@Ritchie powermatic/steyrmatic is idd standaard. Er zijn verschillende bakken, onze dx160 gaat 28km/h
Ritchie
@KubotaB6001
@dx11

Oké, de Powermatic is wel een puntje denk ik. Hoop dat deze een beetje onderhoudsvrij blijft. Hij heeft trouwens 6800 draaiuren.

Dat is spijtig, dat ze maar 30 km/h lopen. Had op iets meer gehoopt haha. Op Konedata staat dat de tractor op 18.4 R38 30 rijd. Dus wellicht is dat nu een beetje meer?
dx11
@Ritchie Onze deutz en mijn steyr hebben beide geen enkel probleem met de powermatic. Bij de deutz wel een tijdje gehad dat hij weigerde/haperde, maar dat bleek een kabelbreuk te zijn. Onze deutz heeft ongeveer 10000uur meer, dus die van jou ken nog ff 😃
Ritchie
@dx11

Hahaha, hij is nog lang niet van ons hoor 😉 Ben nog info aan het zoeken, kijken of het überhaupt wel wat is, haha.

Maar dat is goed om te horen in ieder geval.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!