8 jarige Ierse jongen komt om tijdens het mestmixen

En weer een tragisch ongeval tijdens het mixen:

An eight-year-old boy has died in a slurry tank accident at a farm near Dunloy in County Antrim. The boy's father, who is in his 50s, remains critically ill after the incident on Ballynaloob Road.



More: bbc.com/news/uk-northern-ireland-27746259/

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Misschien toch een keer een cursus engels doen lijkt mij. is niet tijdens mest mixen gebeurt maar hij zat inside a slurry tank. dus in een giertank/vat.
Nick421
@Fendt926Driver ja of jijzelf? Want gaat in dit geval om een mest silo, en niet een giertank.
"Slurry stays in this tanks for a number of months"
Of jij moet een paar maanden lang mest in je gierton laten staan??
Wimsumar
Beste Fendt926Driver:
Quote @Fendt926Driver:
hij zat inside a slurry tank. dus in een giertank/vat.

Inderdaad, je moet toch maar eens een cursus engels doen.
Een mestopslag (put en/of silo) wordt in het engels slurry tank genoemd.
Fendt926Driver
Quote @Nick421:
Want gaat in dit geval om een mest silo,
en waar staat het mixen dan? is dus overleden in een mestsilo. en niet tijdens mestmixen
+1
leo-k
Degenen die de moeite hebben genomen om het filmpje te bekijken op BBC.com hebben gehoord dat het om mestmixen gaat.
GROENEDEERE
Jochie is 8 jaar ipv tien. Ff woordenboek engels raadplegen. Maar wat doet in hemelsnaam een jochie van 8 jaar in een mistsilo/opslag
erik9831
@GROENEDEERE Zijn vader helpen ... Ik hielp op die leeftijd ook mee. Bij het ophalen van balen mocht ik met de tractor rijden, heb altijd met de maaidorsers mogen meerijden. Op zich ook allemaal gevaarlijke dingen.

Ik denk als je kinderen hebt als landbouwer, je ze na een tijd wel meeneemt uit automatisme. Natuurlijk is het dan spijtig nieuws als zoiets gebeurt.
GROENEDEERE
@erik9831

Ook ik hielp op die leeftijd mee. Maar sommige dingen zijn voor die leeftijd uit de boze. Bij de mestopslag hoefde ik niet in de buurt te komen bij mix werkzaamheden.
valmet6400power
@GROENEDEERE

Je moet ook gewoon grenzen stellen anders ben je meer bezig met opletten op kinderen dan je werk!
Boemrang
Quote @GROENEDEERE:
Ook ik hielp op die leeftijd mee. Maar sommige dingen zijn voor die leeftijd uit de boze.

Denk dat al het werk op een boerderij gevaar oplevert....
Kinderen zijn zo wie zo al een kwetsbare groep....
GROENEDEERE
@valmet6400power

Idd grenzen stellen. Mn pa had grenzen ging ik erover was t simpelweg een week niet op de boerderij komen
erik9831
@GROENEDEERE Een kind mag je dan ook geen seconde uit het oog verliezen op die leeftijd. En inderdaad, een ongeluk is zo gebeurt.

Ik ben ook ooit door het oog van de naald gekropen ... Men ouders en grootouders waren bezig bij het opharken van vuil tussen het witloof. Ik was ondertussen aan het spelen bij een boom. Ben toen naar beneden gezakt en net tussen een Y vorm terecht gekomen met men hals. Was toen blijkbaar bijna gestikt. Ik weet er niet alles meer van (jaar of 5-6), maar zo is mij altijd verteld geweest.
+3
verbi
Wat een reacties, feit is dat een kind overleden is diep triest. Er gebeuren wel vaker dingen dat je denkt dit ging maar net goed dit is echt niet bewust gebeurt.Even nadenken voor je een mening vormt en hier een reactie neerzet! En voor de nabestaanden veel sterkte voor de tijd die komen gaat.
+2
weurding
Zorgwekkend dat men zich drukker maakt om de engelse les dan om het feit dat er iemand veel te vroeg is heen gegaan, helaas bespeur je dit steeds meer in het nieuwe digitale tijdperk 😞
DESLAGERURRE
Wel jammer dat ze nu ok ongevallen uit het buitenland er hier bij halen !
Adri-JD850
Het enige wat we van die ongelukken kunnen doen is er iets van leren en hopen dat het onszelf niet overkomt, maarja soms zijn er bij die denken dat gebeurd mij niet, en soms krijg je maar een kans.
De digitalisering van onze maatschappij is al dusdanig ver dat we elkaar al niet meer aankijken bij een gesprek,prive gesprekken mag je ook al meeluisteren terwijl als je bij de geld automaat staat te pinnen 3 meter afstand dient te houden.
Bij een ongeval: 1 foto of film maken, 2 eerst op internet zetten, 3 gaan kijken wat er gebeurd is en zich ermee bemoeien, 4 hulp diensten bellen.
Grasbaal
Quote:
@Adri-JD850: Bij een ongeval: 1 foto of film maken, 2 eerst op internet zetten, 3 gaan kijken wat er gebeurd is en zich ermee bemoeien, 4 hulp diensten bellen.

Er zijn nog steeds echte helden: meisje-17-redt-verdrinkend-kind-uit-water-kralingse-plas-rotterdam
erik9831
Quote @Adri-JD850:
Bij een ongeval: 1 foto of film maken, 2 eerst op internet zetten, 3 gaan kijken wat er gebeurd is en zich ermee bemoeien, 4 hulp diensten bellen.

Mooi verwoord en het klopt volledig ook.
+3
Een drama, en hoe precies is gebeurt is van minder belang, een leermoment voor iedere prikker/meelezer, oprechtte deelneming van onze kant .
Adri-JD850
Een betere vergelijking had je niet kunnen maken kijk wie de foto gemaakt heeft en op twitter heeft gezet.
koenmv
Zoals ik het begrijp zijn ze onwel geworden door de gassen die vrijkwamen, mooi klote op zon leeftijd

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ongeval en mestmixen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN