Ervaring Armklepelmaaier.

Ha,

Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren op het gebied van een armklepelmaaier. Om achter in de hef van de trekker te hangen, om hiermee achter de draad enz te kunnen maaien.

Nu is mijn oog op een Samasz koliber gevallen, heeft iemand ervaringen met deze machines?
Of met een votex clipper 40 of 45?

En wat zijn nog meer goede machines op dit gebied? Handig om te weten, er komt een trekker van 55 pk motorvermogen voor te draaien.

Groeten

Deel dit topic

international533

Reacties

Fendt926Driver
Maai zelf met een votex clipper 50 arm maaier. werkt naar behoren. verwacht niet in een paar uur klaar te zijn want dan zit er geen draad meer om de weide. na 11 jaar sneuvelt er elk jaar nog wel een struk draad waar de klepelbak achter blijft zitten.
maaien vanuit de weide onder draad door gaat goed. vanuit de weide over het draad sloot talud gaat ook goed maar met maaien van talud aan de andere kant van de sloot moet de arm lager hangen en raakt de cylinder van het opheffen de draad of de palen met een kleine trekker. ( hef iets hoger helpt wel) met een grotere trekker hoger op de wielen heb je er iets minder last van.

voor wat betreft een 55pk trekker geen enkel probleem met een votex clipper (dat andere merk weet ik niet)
koen-hanomag
Mc hale?
Fendt926Driver
Hier staat een votex clipper 40 te koop met electr /hydro bediening

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
the fox
De beste zijn van Herder
JD3010
@the fox Dat is dan je persoonlijke mening.
ares697
@the fox waarom zijn die beter dan degenen hier boven?
herderfan
Votex is ook kwaliteit spul
en als je het maar n paar dagen per jaar gebruikt
zou ik geen dure machine aan schaffen.
of je moet geld over hebben.
EA_MF
Voor die paar keer per jaar kun je beter de loonwerker even langs laten komen, of die maaier moet je heel goedkoop kunnen kopen/extreem lang mee gaan voordat ie versleten is
international533
@EA_MF @herderfan Ik wil graag weten of er iemand ervaring het met Samasz of met een Votex. En NIET wat het kost en wat ik beter kan doen. Dat is voor iedereen een persoonlijke keuze!
EA_MF
@international533 waar @Sanderzz werkt maaien ze ook met een votex clipper 40 of 45 achter een semi smalspoor fendtje, hij kam je er vast veel meer over vertellen
atlaspower
Als een Votex een beetje gras ziet gaat ie al stil staan, of je moet in je kruip gaan maaien, buren hadden er 1 nieuw, hebben er 2 rondjes mee gemaaid en gelijk weer weg gedaan, voor 1000/2000 euro koop je een 2dehands herder, daar zet je tenminste je trekker nog een beetje aan vast en doe je nog wat zinnigs op een dag,, maar ieder zijn ding. waarom probeer je er niet eentje op proef, dan weet je waar je aan toe bent en wat ie werkelijk doet, en als je een beetje handig bent kijk nog even verder dit hier onder gaat door beton heen en koste zon 2000 euro incl maaikorf en klepelbak tractorfan.nl/picture/765537/
JD 6110
@international533
@Fendt926Driver

wij hebben deze. systeem werk mooi.. doet wat doe moet doen. als je er handig met word gaat het best vlug en je kan er net resultaat mee behalen.

(klik om te vergroten)

John Deere 6230
Foto van een John Deere 6230, druk bezig met bermen maaien
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!