Ervaringen met schaeff bandenkraan

Ben me aant orienteren voor een kraan vooral voor gebruik op een melkveebedrijf, een schaeff hml 31 leek me wel wat. Wie heeft ervaring met schaeff en of dit type??? deze moet vooral grond op de kuil kunnen zette, en er terug af ( rijkuil 7 m breed max 1.8 hoog) voor de rest nog wat sloten kuisen e d meer. Brand maar los

alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

CaseCS130
Zijn wel vrij lichte kraantjes hoor. Als je daar een verlenggiek met maaikorf aan hangt ligt ie snel om. Ook hebben de meeste een stelgiek waardoor het zwaartepunt nogal ver naar voren ligt.
thefendtfreak
@CaseCS130

de slootjes die die kraan zou moeten kuisen zijn maar grachtjes, een verlenggiek is normaal niet nodig. eventueel wat bedding trekken voor klinkers zou ie ook moeten kunnen. Het lijkt me een soort grote minigraver op een banden onderstel...
Husqvarna
Als je veel erfverharding moet aanleggen is een Ahlmann ook wel handig, met een puinbak met vlakmes kun je heel gauw baanmaken en stenen/zand aanvoeren. Zet je er een verlenggiek op kun je die kuil van 7 meter ook wel onderspitten. Hier zijn ze 8 meter ik moet de middelste meter even met de schep doen. Sloten word er ook wel mee gedaan, maar echt ideaal is dat niet.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5