John Deere 1640 - radiator lek?

Ik vind sinds enkele weken een klein plasje licht groene vloeistof op de beton onder de trekker. Het is iets wat niet of nauwelijks opdroogt. Zou dit koelvloeistof kunnen zijn. Een lekje? De radiator voelt ook vettig aan.

Deel dit topic

Tom1640

Reacties

OhDeere
Zou goed kunnen. Even de dop los draaien en kijken weke kleur in de radiateur zit. Het kan natuurlijk ook bij de waterpomp vandaan komen.
deeremeneer
Voel voor de zekerheid eens aan de koelventilator bij stilstaande motor of er speling op de waterpomp zit. Vette radiateur kan ook komen van zwetende slangen op de oliekoeler.
Wimsumar
Beste Tom 1640: Dat het om koelvloeistof gaat is vrijwel zeker.
Naast dat de radiateur lek kan zijn zou het ook kunnen lekken langs (zoals OhDeere al noemt) het asje van de waterpomp. Ook kan er een koelwaterslang lekken (gaatje/scheurtje/losse klem). Een lekkende koppakking behoort ook tot de mogelijkheden. Als er plasjes onder de trekker komen, dan is het lek vrij goed te traceren.
Tom1640
Het plasje ligt ongeveer recht onder de radiator. is zoiets vervangen kostelijk? Vind je nog nieuwe radiators voor zo'n oud type?
3130ls
Ik denk dat een nieuwe trekker goedkoper is haha. Licht eraan wat er kapot is.als de waterpomp kapot is kun je er revisie setjes voor kopen
Wimsumar
Beste Tom 1640:
Quote @Tom1640:
Het plasje ligt ongeveer recht onder de radiator. is zoiets vervangen kostelijk?

Een kapotte koelwaterslang of doorgeroeste slangklem is euro-/tientjeswerk. Een lekke radiateur kan (mits verder nog in redelijke staat) gerepareerd worden. Nieuw zal enkele honderden bedragen.

Tijdelijke maatregel radiatorlek ( ( à € 15,- ):

wynns.nl/index.php/nl/…

Waterpompset:
evertslandbouwtechniek.nl/index_bestanden/…
Adri-JD850
Lekt je aftap kraantje niet van de radiateur
gerjan600
Mijn radiateur was ook lek en koste bijna 400 euro om te laten maken, maar ik heb een fendt dan maar vond het aardig prijzig. Als de radiateur lek is kun je dat zo zien want dan moet eer ergens een gat zitten en waar het ook vochtig is.
erik9831
Op het werk hadden we een pompje waarmee je het circuit onder druk kon zetten, zoals hij op bedrijfstemperatuur zou zijn.

Met zoiets kan je dan ook zeer snel en simpel het lek opsporen. Maar als het aan de radiator ergens is, moet je daar alles eens goed controleren en kijken of er nergens van die groene druppels aanhangen en dan zal daar het probleem wel zijn.
Boemrang
@Tom1640 gewoon even de radiateur afpersen, dan komt het er wel uit waar hij lekt..
Niet al te moeilijk doen, is binnen een paar minuten gebeurt...
En ga niet kloten met tijdelijke middelen, als de radiateur kapot is, dan vervangen of laten repareren.....
Tom1640
Ik heb deze morgen alles eens zuiver gemaakt en het plasje op de grond opgeruimd. Het duurde toch enkele uren voor er weer een druppel op de grond lag. Het lek zit ergens tussen de onderste aansluiting en de radiator zelf. Ik heb met een klein spiegeltje geprobeerd om er beter zicht op te krijgen maar het is heel moeilijk te zien.
ik heb daar nu alles droog gemaakt. en als ik morgen vocht voel bij die aansluiting dan denk ik dat het opgelost is met de klem wat aan te draaien.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!